fredag 5 augusti 2016

Sommar i Sverige Del IX - Utflykt i Gävle

Fredag var utflyktsdag i Gävle! Hela Elg-trion for söderut för att bland annat hyra underkjol och kolla kostym till pappa. Vi kom hem på eftermiddagen en underkjol & en massiv vattenmelon rikare, men utan kostym...


Vi var på väg tidigt på morgonen, så det blev snabblockning för mig. Eva var lite impad tror jag!



Mot Gävle!

Lockar man håret för länge hinner man inte med mer än en RisiFrutti
 till frukost. Jag upptäckte att originalet är godare än Icas...

Plastat fluff som granne i baksätet...

Det var inte bara att hyra underkjol, vi var på plats ganska länge. Damen som hyrde ut försökte pracka på oss en för liten underkjol först, och sedan en massa mystiska sjalar i olika tyger, trots att vi uttryckligen undanbad oss alla formar av sjalar. Vi kom som sagt till slut därifrån med en fluffig sak, men vi använde den aldrig för samma dag hittade Mami en superfin underkjol med släp på Tradera som vi inhandlade och fick express-skickad samma vecka. Den funkade perfekt!


Det var lite roligt att få åka till en ateljé ändå, jag beställde ju min klänning online.



Vi hittade en superfin bolero/slöja/sjal som tickade alla boxar. Tyvärr var den
 fel sorts vit, och ingen ny kunde göras varken av tantens kontakter eller alla
 sömmerskor i Söderhamn vi försökte kontakta...

Jag prövade för att vara snäll, men varken eller
 Mami ville ha någon jädrans sjal!

Hemma till slut, och helt oanvänd efter bröllopet skulle det visa sig.

Vi tog i alla fall med oss underkjolen vi hyrt hem, tillsammans med brudklänningen. Mycket fluff blev det i baksätet vid mig... De fick dock inte följa med på stan när vi gick och shoppade och käkade Bamsekorv!

Gävle i solen!

Mami bjöd på lunch. Lyx!


Den här kan man inte släpa på stan länge, så vi vände hemåt.


Jag kom hem med nya örhängen.

Direkt när vi kom hem från Gävle kastade Eva & jag ur pappa och for vidare en sväng mot Stugsund för att se om Daniel & linda levde i hettan, det gjorde de, och Selma var det full rulle på också. Hon visade mig sin valp/sitt husdjur, lilla råttan Chipsi och Linda & Daniel gav oss snällt tillbaka vårt bagage som de lånat av Olle och mig efter semestern i Skottland. Vilken tur, vi hade mycket grejer att få med hem efter bröllopet!


Full rulle kanelbulle!


Efter besöket hos Linda besökte vi syaffären i stan och köpte band. Det blev flera besök för band även senare veckan efter, vi hade stora behov till bröllopet visade det sig. Medan vi var ute och irrade med detta satt pappa hemma och tog det lugnt i trädgårdsgungan, men friden varade inte länge då vi kom hem och sedan Hampe också. Chips och mingel blev det då, men mycket dryck till stackars Hampe som precis jobbat hårt och klippt en hel gräsmatta. Kvällen avslutades med räkfrossa, i alla fall för Eva & mig (pappsen är ju allurgisk). Perfekt avslutning på veckan & dagen, och i en trevlig kvällssol också!


Gud vad gott det var!


Jaxen fick inte vara med, han låg och såg fin ut på annat håll istället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar