torsdag 4 augusti 2016

Sommar i Sverige Del IV - Ärenden

Fredagen var en riktigt effektiv dag i det Elgska hushållet, speciellt bröllopsvis. Vi vaknade tidigt allihopa (jag av massor med bett, som Mami sedan kurerade med beödvningssalva), men vi stannade i pyjamas framför TV:n ganska länge för att se nyheterna om Frankrike. Till slut slet vi oss dock och åt frukost ihop innan vi separerade för dagen. Eva & jag for ner på stan och tickade av en hel del ärenden: vi beställde blommor, vi var på H&M, vi löste in en Triss, vi var på Systemet (inte världens bästa idé att handla en fredag...) och vi hann även med Dollar, ÖB & Jysk på E-Center. Mycket smått till bröllopet skulle handlas, bland annat servetter.

Inte bett jag vaknade av men fortfarande fina små bett från mysiga "små" hundtänder.
Det är svårt att vara stor valp och vilja snutta, speciellt när man inte vet om sin egen styrka...
Ingen av oss har något emot lite Ajax-snuttning dock!


Det var mer sådana här bromsbett jag vaknade av. Gigantiska, svullna, knottriga,
 röda saker som kliade som fanken. Hua...

Frukost för tre!

Redo för stadsbesök! Man måste klä sig bekvämt om man
 ska ränna hela tiden, och varmt i regnet (solen kom
 ju inte förrän till kvällen).

Mami modellade snällt blommor hos floristen när vi skulle försöka pilla ihop tärnbuketter.

Kul att vinna på Triss & få helt nya pengar!



Efter allt rännande blev det pit-stop hemma med lite vin & chips innan pappa föreslog att vi skulle ta en titt på Klapparviken (boendet som vi ordnat åt våra utländska gäster för bröllopet). Sagt och gjort, vi for ut och träffade Lotta, ägaren, och tog oss en titt. Så väldigt fint var huset, och så trevlig var Lotta att vi nog gärna skulle velat bo där allihopa! Vi hann med att kolla fler fotoställen på köpet också, men de var lite ocentrala och alla mina tärnor hade redan bestämt sig för att Stugsund var finast. De vet vad de (och jag) vill ha...


Från en snusande hund hemma i soffan (som prompt skulle sitta där jag hade datorn - mer chans att få nedramlande chips på kroken kanske?) till en bak i bilen. Jädrans mysputtar hela högen!




Framme i Klapparviken!

Så himla fint är det huset, och läget är perfekt.
Massa fler bilder kommer separat så klart!

Ajax var lite mer pigg på väg hem efter att ha mött en vovve
 där vi kollade efter fotoplatser. Det höll inte i sig länge dock...


Hemma senare blev det middag, som jag hjälpte till att laga den här gången (OK, jag gjorde bara en pesto, men ändå!). Peston (och resten av maten) avnjöts ute på nya altanen, med ett glas nytt rosévin, och i mitt fall, med solglajjor på. Det började bli riktigt soligt i slutet av veckan, till och med på kvällen. Tur då att man kan flytta in och på köpet undvika bett & få ostkaka till efterrätt. Vi försökte att avnjuta tillsammans med varsin dejt Eva & jag, men skypen med Olle ville inte riktigt fungera, så jag sällskap av alla mina hundar istället. Lite hårigare, men goa ändå!


Sallad-prepp på G.

Notera peston i hörnet, den gjorde jag! Alla andra gröna saker var pappas verk,
och gubbröran Mamis. Luxig mat får man varje dag hemma hos oss!


Jag älskar ju gubbröra, men svampsalladen var också förvånansvärt god, det måste vi testa igen. Min favorit var dock de salta bondbönorna. Mmmmmm!


Nej förresten, jag ändrar mig: ostkakan var bäst!


Sällskapet var som sagt inte heller fy skam, mina små snoozisar var riktigt gossjuka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar