söndag 2 februari 2014

T.G.I.F och så vidare...

Nu känns det som att det är dags att avsluta Januari månad bloggvis. Jag har tänkt blogga hela helgen men det har som inte blivit av. Sist jag skrev var väl i torsdags innan dagens 7 timmars långa labb. Man är inte jättesugen på att blogga efter en sådan dag, trots att allt gick fint... 

Faktiskt så gick det så fint att vi fick ledigt i fredags, men Zoe och jag var tvungna att komma in för utvecklingssamtal i alla fall. Samtalen gick fint, vi fick prata med Harry de Koning (The King!) som är kursansvarig för Parasitologi fjärde året. Han är en riktigt go och trevlig gubbe, men för mig blev det ett kort samtal då det mest handlar om fjärde året och jag ska iväg nästa år. Vi pratade lite om mitt kommande praktikår dock, han sa att om det kniper med placeringar har han många kontakter. Det hade han ju kunnat säga innan jag spenderade timme efter timme slavandes för att hitta platser! 

Han hade precis varit i Sverige också, och till min stora förvåning hade han varit i Umeå, inte Stockholm eller Göteborg. Visst, han hade varit där tidigare, men ändå! Han var mycket imponerad av Umeå, både universitetet och snön. Det verkar som att ALLA får se snö i Sverige utom jag! 

Efter våra små samtal spenderade Zoe och jag lite tid på skolan och jobbade med en inlämning som ska in i morgon (den ska avslutas idag, kul att man har något att se fram emot!). Efter vår lilla studiesession trotsade jag de gråa skyarna och chansade på att gå ner till stan och försöka undvika regn. Jag lyckades nästan! Väl på stan strosade jag in och ut i affärer medan jag väntade på att Olle skulle sluta och undvek regnet bäst jag kunde. 

När Olle slutat bestämde vi oss för att gå på restaurang istället för att åka hem och laga mat. Olle var jättetrött (de hade utbetalningsvecka den här veckan, mycket jobba över och slita, speciellt som de var en kort) men han blev piggare när jag visade lite köp, bland annat nya strumpor till herrn själv. Var åt vi då? Jo, vi kände inte för finmat så vi käkade på T.G.I. Fridays, kända för "amerikanskt" grubb och rediga drinkar. 

En och annan drink slank ner i väntan på
maten...

Jack Daniels-kyckling till förrätt.

Varsin burgare till varmrätt (Olle höll på att dö, han
beställde nämligen "The Monster"...

...men han återhämtade sig i tid till desserten, så vi delade på en
cookie dough cheesecake.

Efter maten hade regnet som smattrat på vårt fönster upphört, så vi knatade hem genom ett mörkt Glasgow och stupade trötta i säng när vi kom hem. Efter att ha sovit ut ordentligt var vi redo för en händelserik lördag. Vi började med en promenad i Victoria Park och storhandling på Sainsbury's och efter en redig frukost med äggröra och en massa frukt fick jag ett städryck och stackars Olle blev medsläpad. Det tvättades och städades så det stod härliga till, det blev väl lite av en vårrengöring, alla skåp torkades ut etc. Allt utom badrummet blev klart, men det fixade vi i morse. Efter studierna idag är det enda vi ser fram emot lite strykning och dammsugning, sedan är vi redo för ännu en vecka! 

Jag representerade YrkesAkademin här i Skottland i min
fina lysande reklamjacka som jag fick av pappa i julas.
Skyddar jättebra mot Glasgows vindar!

Olle spexade...

...och klättrade!

Efter all städning gick luften ur oss lite, men efter en paus var vi redo igen! Om vi inte kände för att laga mat i fredags så tog vi igen det igår. Det blev storkok för veckan som kommer, och det med råge! Olle lagade världens största linsgryta och jag kokade alla möjliga tillbehör medan jag försökte hålla koll på min kalkonfärspaj och baka samtidigt. Jag bakade vad jag skulle vilja kalla "The Apple Cake/Pie To End All Other Apple Cakes/Pies". Jag började med en sockerkaksbas smaksatt med mitt hemgjorda glöggäppelmos, lägger på lite äpplen skakade med kanel och socker och toppar med havregrynig smulpajsdeg. Det blir så j-vla gott! Farligt att baka varje dag, men det är ju inte varje dag det är Melodifestivalens första deltävling! Ja, vi tittade på den, ju mer vi bor utomlands desto mer besatta blir vi av att följa den. Kanske ett desperat försök att hålla kvar sin hemlandsidentitet? 

Andra steget med första steget under.

Sista steget innan ugnen.

Färdig produkt!


Kalkonpaj på G.




Vi åt dock inga av de nämnda rätterna till middag, nej då, vi lagade ännu en
middag: Framför Melodifestivalen blev det klyftpotatis med kyckling,
transbärsgelé och trattissås. Fantastiskt! 

Nej, nu är det dags att återgå till dagens sysslor! Någon måste ju göra det, Olle sitter ju och skypar med sin fina syster Anna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar