onsdag 25 januari 2012

Trött tisdag

Igår var det tungt att kliva upp, detsamma idag. Igår blev en lååååång jobbdag och det ser inte ut att bli bättre idag, tyvärr. Igår hade jag tre föreläsningar (varav en i kemimatte med en snubbe som hette Lennon men såg ut som Paul McCartney) innan jag åkte till Govan i regnet och jobbade ett par timmar på Pexel.


Ibland kan det vara soligt i Glasgow. Ibland ser det så här trist ut...

I lunchrummet på Pexel hade vi roligt åt en artikel i Metro där en 28-årig fyrbarnsmamma blivit portad från lokala klubbar för att hon bar för utmanande kläder för sin ålder. Döm själva:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2090547/Mother-28-banned-towns-nightclubs-old-wear-skimpy-outfits.html

Det kändes även som att jag klättrade en aning på stegen på Pexel igår, jag fick nämligen göra min första briefing med en ny dansk tjej som skulle börja ringa på ett projekt jag ringt på i Sverige en del. Hon hette Katrine, var jättetrevlig, men kunde mer norska än svenska, så vi pratade engelska med varandra.

Efter Pexel var det dags att rulla vidare, eller tillbaka närmare bestämt; tillbaka till skolan för en kvällsföreläsning om Förintelsen, av en australiensk Oxford-professor. Glasgow Uni håller olika öppna föreläsningar varje år, och den här om Förintelsen har hållits varje år i 12 år nu. De bjuder in olika gästprofessorer att tala om olika ämnen som rör Förintelsen. Det är alltid mycket folk, många äldre, men också många studenter så klart. Jag blev besviken, jag trodde att en föreläsare från Oxford skulle vara mycket bättre, men det var fortfarande intressant. Det handlade om barn som gömdes under kriget och deras upplevelser. Hemskt så klart, men mycket fängslande att se deras bilder och höra deras berättelser.


Fick kaka i alla fall!

När föreläsningen var över smög jag ut innan frågorna satte igång och fick äntligen gå hem! Olle, så otroligt snäll som han är, mötte mig vid Wolfson/Western Infirmary och vi knatade hem tillsammans. Sen spenderade vi kvällen med att stryka skjortor (Olle) och plugga kemi och poppa Spotify (jag). Riktigt trevligt, men jag var så trött igår! Jag är lika trött idag och allt känns tungt, och idag har jag tre timmars labb framför mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar