torsdag 26 januari 2012

Burn, baby burn!

Igår var det Burns Night (någon sorts hyllning till poeten Robert Burns, man äter haggis) här i Skottland. Något som marknadsfört kraftigt med en massa haggis i butikerna och erbjudanden på restaurangerna. Dock fick jag reda på igår av mina vänner att bara icke-skottar firar Burns Night, och gamla gubbar som åker och spelar golf och dricker whiskey. Olle och jag firade i alla fall hemma, efter varsin lång dag kändes det inte så lockande att gå ut, speciellt som det hällregnade...

Jag hade min biologlilabb igår och den var faktiskt inte alls lika jobbig som de brukar vara. Vi hade bara tre GTA's och alla var trevliga, Mary (labbledaren) är alltid snäll och trevlig och labben i sig var helt okej. Mycket mikroskop och tillverkning av slides med växter blev det. Vi pillade även lite med kromatografi, UV-ljus och klorofyll och vi blandade lite spektroskopprover som vi sedan undersökte. Mary berättade att vår DNA-presentation från förra veckan var den bästa på hela veckan (nöjd!) och hon berättade också att de lyckats få en forskare som håller på med ett väldigt stort projekt rörande blod och hemoglobin att komma och ha föredrag för oss (ännu mer nöjd!).

Efter labben lunchade jag med Zoe i bibblan och gjorde klart arkeologi-"provet" och alla frågor i labbmanualen för biologin. Efter det hade jag fortfarande lite tid att fördriva, så jag knatade mot kemin och hittade Liina Lane på vägen (min projekt-supervisor på Pexel, kommer från Tyskland). Vi pratade lite och sen hade tiden gått, så då blev det kemi med vår nye otroligt förvirrade holländare.

Efter kemin spenderade jag lite tid på gymmet för att få tiden att gå tills Olle kom, jag tänkte vi kunde gå hem, men det ösregnade som sagt, så jag mötte upp på tunnelbanan med varsin kaffe (eller, "kaffe") från Starbucks. På hemvägen pausade vi först på Boots där ett biträde stod med paraflax i ett hörn. REJÄL takläcka från ett stuprör. Och då menar jag rejäl. Det hördes i hela butiken, det lät lite som en flod forsade förbi, eller åtminstone en stor, vild bäck!

På Sainsbury's fanns ingen läcka, men väl en vacker konstsamling från lokala skolor och dagis till Burns-dagens ära:



Väl hemma och skyddade från regnet blev det middag och sen efterrätt för att "fira" Burns Night, under en filt i soffan med Big Bang Theory som underhållning. Perfa!


Ett glas pajdeg någon? 


Banan- och pecannötpaj in the making!



Mys!


Inte världens finaste presentation, men gott var det!

Fick brev från mormor igår också, innehållandes två sidor från min (och kusinens) tidning Teen News. Det var från ett mycket gammalt nr, handgjort i granna färger och tydligen OTROLIGT underhållande om man frågar Olle...  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar