tisdag 31 januari 2012

Hemmavid

Nu sitter jag hemma nerbäddad i sängen efter att ha sett ännu ett (spoiler alert!) nedslående Gossip Girl-avsnitt. Jag borde väl skriva min essä om membran, jag har samlat på mig lite info, men jag känner mig så omotiverad. Skypade med Bina en snabbis nyss, så lite bättre kändes det, tills rörmokarn ringde och sa att han kan komma imorgon mellan 12 och 2. Vilken tur att jag har en labb just då, och att Olle jobbar. Vet inte hur vi ska göra...

Efter arkeologin, som var intressant som vanligt, köpte jag med mig lite ingredienser för kvällsmys på Peckham's innan jag knatade hem i semi-regnet. Det är ett sådant där klurigt regn, det märks inte när man går, och helt plötsligt är man genomblöt... Tur att jag kom ihåg paraflaxet imorse, det är annars ovanligt.

På biologilektionen idag handlade det om evolution (som jag har nämnt tidigare, gud vad jag tjatar!) och det som gjorde den lektionen mest intressant i min synvinkel var att han tog en approach där han visade evolution genom komparativ anatomi: värsta guldgruvan enligt mig! Vi kollade även på utvecklande embryon av olika arter (vi människor är skrämmande lika små grisar och ödlor i det stadiet...). Jag kanske är lite knepig, men ben och grejer intresserar mig! Tänk bara att vi har samma ben i armen som fladdermöss och blåvalar! Jag tycker det är häftigt... Om någon känner för det så kan man kolla in olika skelett på den här coola hemsidan:

http://www.digimorph.org

Nedan har vi ett exempel som vi kollade på under lektionen:

http://www.digimorph.org/specimens/Carollia_perspicillata/whole/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar