fredag 20 januari 2012

Torsdagstok

Igår var en lite halvknepig dag med en del vändningar... Började med snabb-biologi igen i andra föreläsningen om fotosyntes, och efter det kilade jag omkring och uträttade ärenden, eftersom jag fick över 40% på kemitentan behövde jag inte gå på kemin igår. Jag började kilandet med att delta i ett psykologiexperiment i biblioteket, och fick £3 för besväret, inte illa start på dagen! Jag fick fylla i ett låååångt formulär med blandade språk- och mattefrågor och om de hittar intressanta resultat kommer jag att bli inkallad på intervju. Experimentet handlade om hur hjärnans funktioner är fördelade.

Efter allt kilande fram och tillbaka tryckte jag i mig lite lunch innan arkeologin, som handlade om metod och praktik, i hur man hittar sites i landskapet, och problematiken med att skilja en site från dess landskap.
Och tro det eller ej, denna bild från presentationen var faktiskt relevant och helt förståelig, om än lite mysko...


Efter arkeologin skyndade jag till t-banan och åkte till Govan för att jobba ett par timmar på Pexel. Det var uppehåll när jag klev på på Hillhead, det ösregnade och haglade när jag kom fram, endast tre stationer senare. Jag har sällan varit så blöt, måste jag säga... Väl framme droppade jag ner lunchrummet när jag satte i mig resten av min lunch innan jag blev briefad på två projekt, ett svenskt och ett engelskt. Ett av samtalen till Sverige, som var en undersökning riktad mot företag, hade helt klart fel nummer. Jag kom fram till en tant som inledde med: "Och Gud vad jag har längtat efter dig! Är du hemma nu?", innan jag hann yttra ett ord. Hon blev så besviken när det visade sig att det var en felringning... Stackarn, då jag kände mig jättetaskig! 


Dripp-dropp...


Efter jobbet knatade jag till stationen, i uppehåll den här gången, med en polsk tjej som pluggade franska och italienska på Glasgow Uni. Vi träffades senare på kvällen också, då hon, liksom jag, är med i Glasgow University International Society, som hade pubkväll på The Grosvenor på AL. Det är gratis mat (buffé) där mån-tors för alla med student-id, så det var grymt med folk. Olga och jag satt med Josie och hennes vänner från Sydney och Melbourne. Vi hade jättetrevligt, men skippade att gå vidare till Boho för United Nations-festen eftersom vi alla hade föreläsningar, ehm, idag (om ca en timme)... 


AL från Grosvenor's terrass


Nu har vi käkat fredagsmysfrukost i sängen och kollat på lite serier som mjukstart inför dagen, som förhoppningsvis kommer att bli riktigt grym! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar