måndag 9 januari 2012

Skolstart

Idag började vårterminen, med klarblå himmel och solsken! Saknade Megan när jag kom in i salen, men det gick över när jag fick syn på Rachael och Chris. Vi började lite lätt med introduktion till molekylär biologi samt stökiometri och kinetisk kemi, ganska trevligt. Nya föreläsare var det, Dr Michael Blatt på biologin, pratar ofta om forskningsarvet som vi studenter ska ta över, och hur vi ska använda det vi lär oss för att rädda världen. Ingen press! Dr Grant Hill i kemi, rolig snubbe verkar det som, och ungefär dubbelt så lång som Bob.

Det blev en kort första skoldag, gick bara till elva idag, så efter det rände jag runt på campus och rättade till mitt schema och läste igenom kursdokument, beställde kurslitteratur och så vidare. Glömde tyvärr bort tiden under tiden, och kom klockan halv ett på att det var yoga om en knapp halvtimme och jag hade inte ätit lunch än... Tryckte i mig en macka i omklädningsrummet och värmde sedan upp med en kvart på bandet i lugnt tempo innan det var dags för yoga.

Efter yogan gick jag hem och spenderade efter vägen en halvtimme på postkontoret i kö för att posta ett brev åt Olle, och sen handlades det lite innan jag äntligen fick komma hem och hoppa i myskläderna. Det var väl meningen att jag skulle plugga, men det blev inte så mycket av med det... Igår pluggades det dock en hel del, jag svarade på nästan 300 biologifrågor på en av våra läroplattformer Peerwise! Bara sisådär 1400 kvar...

Annars igår gjordes det inte mycket, jag sydde upp två par av Olles kostymbyxor och vi slöade i soffan och kollade på The Big Bang Theory. Skypade och chattade lite med olika familjemedlemmer dessutom, alltid trevligt!

Nu sitter jag och väntar på att kontorspojken ska komma hem så att vi kan sätta igång med maten, ikväll blir det biffar med bulgur och svensk trattkantarellsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar