lördag 14 januari 2012

Lördagslugn

Idag har varit en lugn och skön dag, även om vi lyckades sova över imorse. Jag fick panik så klart, även om vi hade ganska god tid på oss... Jag hade klipptid kl 10 på Partick-ular cutz och Olle skulle till tandis 10.15. När vi knatade längs Laurel Place mötte vi vår brevbärare, som genast haffade oss och gav oss ett paket. Lite lustigt sådär, men jag antar att han är van, det kommer mycket paket till oss! Den här gången var det en liten present till min älskling:


Vi brukade kolla Hestons olika program på söndagmorgnarna på 9:an i Sundsvall, och han är verkligen cool! Olle sitter just nu och läser, så jag antar att han blev happisfied! 

Efter att Olle mött upp mig hos frissan efter att jag blivit klippt, blåst och ögonfransfärgad (fick ligga på en brits med elfilt på, mys!) så strosade vi längs med Dumarton Road och kom på att det ju var marknad idag, när vi kände den distinkta lukten av Angus-burgare locka i den råa kylan. Så vi knatade dit och blev som vanligt fast i fransk-skottens stånd med inlagd vitlök, tapenade, terrine med mera. Han är så trevlig, och man får inte köpa något förrän båda har smakat. Vi smakade på allt (så klart) och köpte sen en burk gudagod inlagd vitlök, grön olivtapenade och en stor bit brieost. Vi lyckades flörta till oss lite bröd också! Jag köpte även en burk koriander/chili-chutney i ståndet med indisk mat, sjukt god och STARK! 


Glada och nöjda åkte vi sedan ner på stan och strosade till Central Station som är, likt alla andra centralstationer jag varit på i Storbritannien, helmysig! Vi köpte en Halloumi Melt-bagel med ruccola och soltorkade tomater och delade på för att stärka oss inför min oundvikliga shopping. Jag tvingade Olle att hänga alldeles för länge på Primark, där jag lyckades köpa en tröja, sex par skor, tre läppglans (med cola och fanta-smak, älskar dem!), sminkborttagningsservetter, två par trosor, örhängen och nåt annat jag inte kommer ihåg, för £50 pund. Jag är nöjd. Behöver inte shoppa mer förrän nästa höst! 


Mmmmm!

Väl klara på Primark myste vi omkring lite på stan innan vi tog t-banan hem och ställde till med fest med våra nyinhandlade marknadsfynd: 


Julklappste från Anna och Christer i tekanna från Pappa och Eva fick bli måltidsdrycken till våra 'tapas'. Väldigt brittiskt av oss att dricka te. Tackar så mycket för teet förresten, häromkring har de bara påste, vilket inte gillas överdrivet av mig... 


Under eftermiddagen och kvällen har vi bara tagit det lugnt och myst, som sig bör när man haft en halvjobbig fredag och ska ut på äventyr med två glada brudar, Olga och Josie, i hufvudstaden imorgon! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar