tisdag 6 december 2011

Njurar, blodtryck och annat smått och gott

Idag har jag, liksom igår, dedikerat min dag till biologistudier inför provet på torsdag. Jag är nästan klar, bör hinna med allt innan jobbet imorgon (ska jobba på Pexel igen ett par timmar på eftermiddagen/kvällen). Men jag börjar bli riktigt less nu! Har gnagt mig igenom massor av kakor, och man blir ju inte mer motiverad av att veta att efter provet på torsdag är det bara att ladda om för kemi på lördag. Och sen ett litet uppehåll innan det är dags för sista provet i arkeologi nästa onsdag. Men efter det är det bara ett par dagar innan jag får åka hem till Sverige igen! Längtar så mycket!

Som sagt, jag har utrotat en hel population cinnamon chocolate chip cookies idag, och det blev lite till onyttigt till middag: ugnspannkaka med blåbär, björnbär, lemon curd och glass och grädde! Gott var det, och vi gjorde faktiskt pannkakan på fullkornsmjöl (mest för att det vanliga mjölet var slut...).


Olles version med extra kanel på så klart!


Åt en del av mina smarriga cookies som hemmagjorda sandwichar


Avslutar med en liten morgonanekdot: som ni ser är det inte mycket snö här, det har inte kommit mer under natten, utan snarare bara tinat bort lite, och sen frusit på en del. Men, häromkring är det fortfarande på gränsen till katastrof. Ingen här vet vad vinterdäck är Och imorse när jag körde min pensionärsspaning i köksfönstret blev jag varse hur de sandar vägarna. Tror ni de har en traktor, eller lastbil som i Sverige? Då tror ni... FEL! Nej då, här åker en grön parkskötarbil med sand på flaket i sakta mak efter vägen medan 6 snubbar går bakom och tar sand fån flaket med skyfflar och hinkar ut i stora högar efter vägen. Tidseffektivt? Knappast. Lönekostnader? Förmodligen skitdyrt eftersom det verkligen är ett skitjobb, något måste man ju locka med, och de måste ju ha 7 snubbar per bil, och det går nog åt många bilar för att sanda om de kör alla vägar i den takten... Helt enkelt skrattretande korkat! Till och med privatpersoner har vett att sanda med typ traktor i Sverige...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar