lördag 12 november 2011

Toppenväder utomhus, polklimat inomhus

Idag är det lördag, och vi har spenderat dagen ganska mycket utomhus, på höstpromenad i Victoria Park och Fossil Grove, supermysigt! Det var varmt och skönt, speciellt i solen, där är det t-shirtvärme, helt klart. Njöt av att se alla hundar springa lösa som alla hundar gör här i Glasgow. Blev förföljda en sväng genom en grottgång av en liten pälsbulle, och en "varg"-valp gjorde in dag när jag fick mysa med honom - hans päls var så mjuk och valpig, och han var så söt och glad! Husse suckade, och såg ut över det leriga lövhavet valpen just sprungit igenom och sa: "He's soft because I just bathed him. I JUST bathed him..." Stackarn! Men valpar är så...



Massor av svanar var där, många hundar som jagade omkring på kanten, och Olle med. Jag fick hålla tillbaka honom så att han inte skulle peta på svanarna med paraplyet. 


Grottgång längs med Fossil Grove




Löv som såg lite ut som cannabis... 


En av alla de bänkarna som står överallt i parken, donerade av någon till minne av en nära vän eller släkting. Fint tycker jag. Ibland roligt också, på en av dem stod det: "In loving memory of Douglas Maine, who loved this park - see you later alligator! From your friend Tom". 




Blommorna såg ut att vara någon konstig blandning av penséer och gullvivor.


Mystiska spår... Kanske en jättekråka? Eller en väldigt misslyckad crop circle... 

Efter promenaden har vi inte gjort mycket, jag försöker åstadkomma en arkeologiuppsats, och Olle spelar Final Fantasy III, båda två i kylan i sängen. Vi bestämde oss nyss för att dra på elementet. Lite lördagslyx sådär!

Vi har också bokat flygbiljetter hem alldeles nyss, och jag blev bara halvruinerad - nöjd! Var verkligen skönt, vi lyckades få hyfsat pris, utan mellanlandning i Oslo, Köpenhamn eller Amsterdam, och vi slipper åka till London för att ta oss hem. Enda kruxet är att vi flyger till Skavsta (och att vi inte alls får ta med oss mycket packning), men det känns bra ändå, för nu vet jag att jag får komma hem över jul, tillsammans med min Olle! Det har varit lite frågetecken över det annars...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar