onsdag 23 november 2011

Mysdag med Megan

Så igår var det toppenfint väder, idag blåser det storm och ser riktigt ruggigt ut, så idag blir det till att stanna inomhus när man kan. Igår var jag ute med Megan hela eftermiddagen, vi började med att pigga och muntra upp oss (jag hade precis haft arkeologi och var skapligt trött, Megan hade precis fått dåligt betyg på sin uppsats i American History) med varsin pepparkakslatte från Starbucks (jag drack kaffe, jag är så stolt!) och muffinsliknande saker från en Harry Potter bakesale som Equador-expeditionsnissarna hade. Vi skyndade oss in till stan och såg en välgörenhetsvisning av Arthur Christmas, och sen var vi redo för lite shopping.

När vi gick nedför Buchanan såg vi en staty som jag inte såg där igår, så jag undrade lite över om den var riktig eller inte. Då vände den sig om och tittade på mig, och jag blev jätterädd! Megan skrattade åt mig och undrade varför jag blev så rädd, som listat ut tricket. Hon trodde att det var en riktig, tills han vände sig om.

Vi kollade in julskyltningen och George Square, Megan tog en massa bilder som jag inte har (än), vi var i Merchant City och jag modellade skinnjackor för Megan eftersom hennes lillasyster Chloe är samma storlek (tror vi), och Megan bjöd mig på min first-ever Root Beer som vi köpte på Americandy. Smakade som flytande Jenka-tuggummi!

Vi blev stalkade av en tidningssnubbe en bit, han försökte komma in i min väska med en tidning som vi inte förstod var gratis, så Megan försökte skydda mig och sa (väldigt amerikanskt): I got your back!

Vi vandrade omkring på St Enoch julmarknad lite, och planerade inför Thanksgiving och Megans good bye-party. Vi försökte förgäves hitta en röd klänning till Megan, eftersom jag bjudit in henne till the Red Ribbon Ball, men det gick inget vidare. Utmaningen fortsätter en annan dag!

Vi hade jättekul, och det var skönt med timmar av tjejsnack! På väg hem plockade jag upp två julmuffins som jag sneglat på hur länge som helst på Greggs, med renringar som dekoration! Nu har jag juligt bling! Tror dock att de är mest för barn, för de passar inte ens ordentligt på min lillfingrar...




De tittar på mig!

Till middag igår blev det pannkakor med smörstekta kaneläpplen och vaniljgrädde, och sen kollade vi på en del klipp på Youtube, på programmet Man vs Food, där en snubbe (amerikan, så klart!) åker omkring USA för att hitta de bästa pig-out haken, och sen äter han sig igenom en del utmaningar också, 4 pounds of pancakes på Hawaii etc. Riktigt skoj, vissa saker blir man jättesugen på, till exempel kungskrabba från Alaska, eller spare ribs bbq style från Texas (jag som inte en gillar revben!).


Länk till Man v Food, Alaska, där kocken totalt förstör en riktigt fin lax, och Adam Richman äter en j-vla massa: http://www.youtube.com/watch?v=sTy7oMBzVfc

Det var rätt kallt i lägenheten igår, så vi värmde huvud och tassar i min namnsdagspresent som jag fick av Olle (som han själv har använt mest - hitills!) i söndags. 



Olle är mycket sötare i den än jag! Men den är supermjuk och gosig på alla. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar