onsdag 16 november 2011

Avföringsprover och arkeologiuppsats

Idag har varit en dag packad med studier, arkeologiuppsatsen är äntligen klar, och Olle (och choklad) har stöttat mig igenom lite kemiplugg. I skolan var det biologilabb, som handlade om infektionssjukdomar. Vi fick en patient (prover i en låda, med ett patient id på) och fick sätta bakteriekulturer och göra en del andra roliga förberedelser inför analyserna som ska göras nästa vecka. Bland annat höll vi på med avföringsprover med parasiter i, blod (möjligtvis infekterat med en del nasty saker), samt en del otrevliga och ganska smittsamma bakterier (dåliga versioner av E.coli t.ex.). Rätt intressant, men inte direkt aptitretande inför lunchen...

På väg hem såg jag något jag aldrig trodde jag skulle se: en fin duva! Den var kritvit och svartspräcklig i ett väldigt fint mönster, och såg inte alls lika läskig och äcklig ut som vanliga duvor!

Till middag idag blev det soppa, närmare bestämt zucchini och dillsoppa med rökt forell och sockerärtor för  att få till lite krisp. Riktigt gott! Och till efterrätt håller vi just nu på att förtära den lilla choklad som finns kvar för att fira färdigställandet av min fina uppsats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar