torsdag 6 oktober 2011

Tidig morgon, intervallregn och svinkallt

Mycket tungt att gå upp i morse, det var kallt i lägenheten, och morgnarna blir allt mörkare. Till råga på allt så var det riktigt ruskväder ute idag, även m superskurarna stundtals avbröts med korta perioder sol. Vinden var dock konstant på, och kylan stängdes inte heller av. Från att ha varit basturökt när man kommit ut ur kemisalen förra veckan var man nu lite av en blöt isbit. Mysigt...

Igår släpade jag Olle med på filmkväll på skolan. Jätteskoj! Hade dock ingen aning om att filmvisningen egentligen var et dryckesspel... Det var riktigt skoj som sagt, och det lilla dammiga, bokfyllda konferensrummet i Gregory Building var fyllt av stereotypiska arkeologistudenter - en hel del speciella typer så att säga, några i hatt.



Efter filmen övervägde vi en mysrunda på Ashton Lane som ligger alldeles nedanför universitetet, som tvärgata till Byres Road. Det är den mysigaste lilla kroggränd ni någonsin kan tänka er, och ett mycket populärt hang-out för studenter, till skillnad från pubarna i Partick där vi bor, där det mest hänger lite äldre varianter varje dag... 


Mysiga tvåvåningsbyggnader med restauranger och pubar över och under




Takterrass på en av myskrogarna





Det finns en liten bio inklämd, definitivt besöksvärd!



Bilderna gör inte det här Glasgow-guldkornet rätttvisa, man måste gå där och mysa själv en kväll för att förstå!

På väg hem igår gick vi förbi Greggs, som nyligen, tillsammans med resten av Glasgow, har blivit Halloween-crazy, och satt upp superläskiga ögon i skyltfönstret..


Idag var det vanlig skoldag, jag hade mycket tid att plugga mellan lektionerna idag, så Migan och jag satt i bibblan ett tag, tills Migan somnade och vi bestämde oss för att det var dags för lunch. Nu på kvällen har Olle och jag varit på Proposal Meeting för Glasgow University Exploration Society, där studenter och engagerade i den föreningen lägger fram förslag på expeditioner som utgår från Glasgow Uni varje sommar, bl.a. till Equador, Bolivia, Peru, Trinidad & Tobago, Tanzania, Egypten mm. Där är man då i ett uttaget team och forskar på olika saker, ofta på djur som är utrotningshotade eller liknande. Jag tänker söka till havssköldpaddeprojektet på Cypern, vi får se om jag har tur och kommer med! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar