tisdag 25 oktober 2011

Maskar och bränder

Dagen började bra med storfrukost: hemgjort bröd med cream cheese, skotsk charkskinka, stekta och krämiga vaktelägg, och vårt favorit-te.



Vakteläggen innan stekning, mycket finare än vanliga ägg!

På biologin var jag väldigt glad att jag ätit en så pass stor frukost, för det kändes som om jag aldrig skulle kunna äta igen. Idag handlade det om maskar på parasitologin, och allt snack om parasiter och bakterier gör mig lite nojig. Turner spelade ett spratt med oss idag. Han visar ju hela tiden vidriga bilder, och på föreläsningen i morse kom det upp en slide där det stod: "Warning - strong pictures ahead". Vissa började blunda, men öppnade genast ögonen när vi andra utbrast i ett unisont: Naaaw! Det var en bild på en söt kattunge, och en bild på Turners söta golden retriever-valpar, under rubrikerna "Killer cat?" och "Killer dogs?". Husdjur är ju de största spridarna av parasiter till människor. Men, det finns en mycket enkel lösning; avmaskning. Väldigt viktigt!

På arkeologin idag höll jag på att somna, Prof. Driscoll är verkligen ett sömnpiller, trots att han pratar om den intressantaste tidsperioden hittills; Romar-invasionen av Skottland.

Efter arkeologin glömde jag helt bort att jag hade IT, men som av en händelse gick jag ändå till datasalen för att kolla mitt kemiprovsresultat (19 av 25 = ledig på fredag!) och jag lyckades komma tidigt till min bortglömda lektion.

På kemin blev det inte mycket gjort - det o så hatade brandlarmet gick. Jag tror på allvar att det gör mer skada än nytta, man blir nästan döv och får garanterat tinnitus resten av dagen. Trapporna är en riktig flaskhals, det är så många som ska ut, och alla tar det lugnt eftersom alla alltid tror att det är en övning eller olyckshändelse att larmet går. Det var det inte. När Ellie och jag jobbat oss nerför trapporna genom massan av vita rockar såg vi rök från en nedre korridor och insåg att det faktiskt brann, så vi letade oss ut illa kvickt. Vi fick stå rätt länge och vänta på att få komma in igen, efter att tre brandbilar kommit och åkt. Brandmännen var förresten grannar till Ellie, hon bor mittemot brandstationen. Trots det relativt varma vädret idag var det lite kyligt att stå och vänta, men hellre det än att brinna inne. Ingen skadades i branden, det var en ganska liten brand, relativt vanligt i Joseph Black Building tydligen. Någon hade pillat med ett experiment och pillat lite fel, eller för mycket, men det gick ju bra till slut.

Till middag idag blev det riktig god mat, i klass med gårdagens: persiljestekt tortellini fylld med valnöt och gorgonzola, tillsammans med ugnsbakad tomat och portabellosvamp med ett täcke av hemmagjord kryddig koriander/mandel-pesto á la Sara. Ingen bild dock, men mobil mår inte bra av att vara i Skottland (jag anar att för mycket regn och fukt kan ha något att göra med saken), och fungerar inte alltid till 100% tyvärr.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar