fredag 21 oktober 2011

Mördarfredag

Idag var det en riktigt tung dag, men jag lyckades ta mig igenom den! Det blåste orkan och småregnade lite, men det var ingenting jämfört med måndagens väder. Började med biologi som vanligt, idag hade vi en ny föreläsare och det handlade om parasiter, väldigt intressant, men lite för mycket maskar för min smak. Och föreläsaren var rolig, han blev lite sidetracked och pratade om politiska parasiter, och var alldeles bestört över att ingen i klassen hade haft denguefeber. Han var också väldigt entusiastisk när vi kom till sjukdomarna - hans favorit var den mest dödliga så klart.

Sprang till kemilabben sen, för första riktiga labben i kemi. Jag laborerade med dubbelsalter, och min labbpartner heter Marios och är grek. De andra vid vår bänk är också jättetrevliga; jag samarbete med Nicole då vi skulle tillsätta ammonium, och hennes partner Matthew blev alldeles till sig när han fick reda på att jag var svensk; en av hans vänner var svensk, så han kunde lite svenska, frågade hur jag mådde och så. Han hade vart i Stockholm i somras, han gillade det verkligen. Vi pratade om snus också, hans vän gav honom stockar av Göteborgs... hela tiden, men han snusade inte - lite konstigt... Men jag är glad att han tyckte snus var lika äckligt som jag tycker det är! Jack hette en annan kille som stod vid vår bänk, och han var direkt farlig! Han spillde ut en hel bägare med ammoniumsulfat, och fick börja om. Dessutom hällde han saltsyra i bänkzinken och det bara rök därur. Och, han spillde ammonium på sina handskar, och de smälte på handen. Det andra paret, till vänster om mig och Marios, hade inte ens handskar på sig till jag upptäckte det och sprang dit med två par. Jenny från min biologigrupp var i det sista paret, och hennes labbpartner dök upp sent, bakis som tusan, och var riktigt elak mot Jenny - hon fick diska allt och göra alla uträkningar. Man får hoppas att hon är trevligare när hon inte är bakis... Det verkar tydligen vara en vanlig grej att gå ut på torsdagar häromkring, lite mysko tycker jag. Men det är billigt då tydligen.

Efter labben lunchade jag med Nicola och Ellie i Wolfson Med Building och preppade så gott jag kunde inför kemiprovet. Snabb avstickare för en arkeologilabb och sen var det dags. Det gick snabbt, och rätt gra faktiskt, men jag har problem med VSEPR-teori. Men det ska nog lösa sig. Jag lyckades hinan med både biologianteckningar, ansökan till Islandexpeditionen nästa sommar OCH upphämtning av Lord Provost-biljetter i Fraser Building innan det var dags för Darwin-gruppmöte. Inte speciellt produktivt, alla var hungriga och trötta och ville hem, men vi hade trevligt. Det blir nog att jag, Zoe och Misbah gör det mesta jobbet i slutändan, men det hjälps inte. Så länge vi får det hjort (ursäkta ordvitsen; vår presentation är om hjortar, och att bo med Olle påverkar min humor).

Nu ska vi käka, och sen ska jag gå ut och ha tjejkväll med Megan, och sampla lite drinkar på Ashton Lane!

Jag lämnar er med denna mysiga lejonfilm, som bara måste ses!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gPQ1VUMSYZo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar