måndag 24 oktober 2011

Loppor och löss

Det har kliat konstant på kroppen idag sen i morse då Mike Turner hade en föreläsning i parasitologi igen, denna gång handlade det om löss och loppor. Riktigt nasty bilder som exempel, och Turner själv ser väldigt nöjd ut när han kan visa de bilderna. Han lyser alltid upp när han pratar om något äckligt, och väljer alltid de mest avskyvärda bilder till sina slides. Idag gav han oss även lite fakta, och goda råd:

"60% of you will marry someone from your undergraduate years. Now, I see you looking around, and thinking: SHIT!"

"If you grow up to be parents, like me, be smart - get brunette kids. Much easier to spot lice!"

"Chiggers - there are some absolutely revolting pictures of this, and it's hilarious to show people, but I can't spend all my time doing that now, can I?"

Helt klart annorlunda föreläsningsmetod på den här killen...

På min rast mellan Employment Training och kemi så gick jag omkring på alla museum som finns på skolan: Anatomy Museum, Hunterian Museum and Art Gallery och Zoology Museum. Jag höll på att kissa på mig på Zoology Museum, först för att jag såg montern med döda ormar, med en gigantisk boaorm, men också för att jag sen fick syn på en monter med två levande ormar. De hade andra djur också; grodor, en ödla, vandrande pinnar, skalbaggar och möss. Jag lugnade ner mig genom att kolla på när mössen sprang omkring istället.


Hur man får info på museum nuförtiden...













Anatomy Museum var faktiskt lite obehagligt samtidigt som det var otroligt fascinerande. Jag höll på att gå fel runt ett hörn också, nästan på väg in till the Dissection Rooms!


En av flera obehagliga montrar på Anatomy Museum: fosterskelett 

The Hunterian är ett mycket större museum, men absolut inte lika bra som Kelvingrove, dit Olle och jag var förra veckan. The Art Gallery är också rätt stort, men konst är inte alltid det intressantaste att titta på. Det finaste på universitetet, är universitet själv:















På väg hem idag gick vi in i den lokala godisaffären, nära Partick Station, på jakt efter rekvisita till våra Halloween-kostymer. De hade godis från golv till tak, nästan som Pippis godisaffär, fast skabbigare och med inte lika gott godis.

Till middag idag blev det soppa, närmare bestämt en jättegod spenatsoppa a la Olle, med parmesan- och lökpaj och sallad. Och, vi toppade toppensoppan med vaktelägg köpta på marknaden i lördags, jag var så nyfiken på hur de smakade! De var goda, mycket krämigare i vitan än vanliga ägg, fast ändå fasta. Supergoda helt enkelt! I morgon ska jag testa hur de blir när man steker dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar