onsdag 19 oktober 2011

Lillfredag och lillördag

Idag hade vi myssol, så skönt! Lite kallt kanske, men det gör inget så länge regnet håller sig borta! Inte lika mysigt igår, då var det lite småmulet, med lite halvregn, men rätt varmt. Dagen började inget bra alls, Megan var inte på biologin, hon hade lyckats få skjuts till Iverness med Alan, och spenderade dagen i the Highlands och var till Loch Ness, men såg inget misstänkt. Jag gymmade för första gången på länge igår, det var riktigt skönt att springa av sig lite. Vågade mig in i styrkerummet också. Det var en tjej där inne förutom mig, hon blev glad när jag kom. I övrigt var det bara biffade killar. Det var tantgympa också, så när jag kom in i omklädningsrummet igen var det smockat med vithåriga damer i trikåer. En av dem hade skåp bredvid mig, och hon hade glömt låspoletten. Jag pratade lite med henne, och önskade henne en trevlig dag när jag gick, då blev hon glad!

Hade arkeologi igår också, sista föreläsningen med supersköna Kenny Brophy. Han har lyckats med mästerstycket att få pre-history (stenåldern - järnåldern) att låta intressant! Nu kommer vi att ha Professor Driscoll ett tag, och det kommer att handla om kelterna och Romarriket, spännande! Här nedan hittar ni en länk till en artikel vi hittade i en skotsk tidning för ett tag sedan, om en mycket känd arkeologiplats som man tror kan vara Skottlands äldsta "pub". Happy Hour 2500 BC!

http://www.dailyrecord.co.uk/news/editors-choice/2011/09/05/could-this-be-the-oldest-pub-in-scotland-86908-23397913/

Efter arkeologin blev jag bjuden på lunch på ett jättemysigt italienskt ställe på Ashton Lane, och vid bordet bredvid mig och Olle satt en äldre italiensk herre, finklädd till tänderna, och försökte impa på sin brittiska dam. Det verkade gå rätt bra för honom... Ett par bord längre bort satt en av mina kemiprofessorer och lunchade med okänd snubbe. Alla älskar Ashton Lane!


Eftersom Megan dumpade mig för dagen så hjälpte Olle mig med förberedelserna inför biologilabben som vi hade idag, det var en del att räkna... På kemin råkade jag somna, de sista fem minutrarna, som handlade om curly arrows. Jag skrev av Zoes anteckningar sen, men jag är så förvånad över att jag somnade, jag brukar inte vara den som somnar på föreläsningar, och jag kämpade verkligen emot, men det gick inget vidare. Trots att Bob är rolig, och hela tiden tjatar om hur fantastiska pinndiagram är; igår hade han flera slides där det stod: "sticks are wonderful", och, min favorit, i feta röda versaler över hela duken: "STICKS ARE BEST". Idag var den lilla trädgårdstomten inte lika snäll, de elever som hade föreläsning efter oss fick sig en åthutning för att de inte var tysta i korridoren utanför... 


Igår käkade vi supergod mat; potatisgratäng och kyckling, mums! Vi var inte sämre idag -  det blev riktigt smaskiga burgare. 




Idag på biologin fortsatte vi att prata om virus, och jag kan säga att det kliade ordentligt efter dagens lektion, som handlade om hur virus orsakar sjukdomar, hua! Men var lätt paranoid när kom ut därifrån... Vi fick se ett klipp från en radiostations hemsida, de hade ett program om vetenskap, och hade gjort ett experiment för att få reda på hur långt borta man måste stå för att faktiskt kunna vara i riskzonen för att smittas av sjukdomar när någon fiser. De hade låtit ett barn fisa på olika avstånd från E-plattor, och sen kultiverat bakterierna i de olika diskarna över natten, och sen jämfört. Man tycker att folk borde ha något bättre för sig om dagarna, men...


Vi hade som sagt biologilabb idag också, på människans metabolism. Vi var tvungna att föra matdagbok och aktivitetsdagbok under två dygn och sedan räkna ut olika saker från den, som vi sedan sammanställde med klassens resultat. Vi fick väga oss, mäta oss (jag är numera 167 cm!) och kolla kroppsfett. Inga glada miner på de flesta tjejer, de blev så fåniga... Vi fick också mäta lungkapacitet i en spirometer, en apparat som ser ut som dammsugaren i Teletubbies. Man har ett stort munstycke i munnen, vilket gör att man inte kan svälja, det känns som att man är hos tandläkaren. Näsan är igentäppt med en mycket smärtsam grej som är som en klädnypa i metall, som man får riktigt nasty märken av. Och så ska man andas rent syre från apparaten i fem minuter. Man blev yr, och det var på det stora hela inte en bekväm upplevelse, men vi fick ju vår information. Efter allt detta hade vi en tutorial med en helt galen pakistansk labbhjälpare, en PhD-student inom farmakologi, som bad oss att freshen up hela tiden, smell our roses, och prata, annars tog hon våra imaginära blommor. Mycket konstigt, men det var så bisarrt att alla skrattade hela tiden, så det var bara roligt. Vi hade väldigt kul åt henne i hissen på väg ner... Jag lunchade med Zoe i bibblan sen. För att just ha fått reda på kroppsfettsmått så åt hon en väldig massa onyttigheter (hon var ut igår). 


Jag tror jag har fått en liten släng av regnsjuka, jag har lite småfeber och var lite skakis idag på väg hem, men det går över när man fått vara nerbäddad och har fått lite mat i sig.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar