söndag 2 oktober 2011

Pre-Monday

Jag tyckte det var fredag nyss, vad hände? Nu är det ju snart dags att gå i skolan igen... Just nu sitter jag och väntar på att vår fina varmluftsugn ska fixa färdigt vår smördegsinbakade, svampsåsade pork tenderloin, så att vi kan få i oss lite middag. När vi köpte vår pork tenderloin i Sainsbury's köttdisk så bad vi om 300 g, vilket gjorde så att det bara blev en liten snutt kvar. Så helt plötsligt stod vi där med ca 450 g pork tenderloin inslagen, till priset av 300 g. Inte fy skam!

Idag har vi mest tagit det lugnt, jag har läst vad som känns som tusen sidor i min biologibok, som är ungefär 1000 sidor. Den är dock väldigt välskriven, och det mesta vi gör på biologin har jag gjort på IB redan, så det är inte alltför tungt jobb. Riktigt fina illustrationer i boken dessutom, men tyvärr alldeles för många ormbilder! Jag försöker få igång lite diskussion och respons från min grupp angående vårt projekt också, men det går lite trögt. Vet inte vad 17-åringar gör under helgerna nu för tiden, men jag pluggar, så då borde de också göra det tycker jag!

Appropå biologi: mina fina plantor växer som... gräs? 


Vi tog oss en promenix i regnet också, försökte testa på en alternativ väg till Byres Road. Det gick inget vidare, och vi irrade runt ganska länge innan vi till slut kom fram. Tur att vi hade ett mål att sträva mot: glass! 3 steps to heaven är ett glassfik som drivs av tre systrar, jättecharmigt, ger lite 50-tals rullskridskofik-vibbar, och de har supergod glass! Idag testade vi på deras specialitet: cold stone creations. De har en kyld stenplatta, man väljer två glassorter (inte det lättaste, för de har mycket god glass!) och sen väljer man två toppings - chocolate chip cookies, brownies, chokladdoppade jordgubbar, frysta blåbär, smarties, chokladdragerade nötter... och sen smashar de ihop allt på stenplattan, ungefär som en manuell McFlurry! Och så toppas allt med sås, mums! Åt en varsin makron också, tyvärr inte riktig smörkräm, men de hade fått tills konsistensen på kakan riktigt bra, och de var väldigt fina!


Jag valde mango och jordgubbssorbet, med smarties, chokladdoppade jordgubbar och jordgubbssås


Olle körde på daim och chocolate fudge brownie, med chokladnötter,  choc chip cookies och smält choklad som sås


Makroner


Fina rosor på vår promenad. Här i Glasgow är det rosor ÖVERALLT! Hortensior är också väldigt populära blommor.

Annan, lite mer ovanlig syn, här i Glasgow: 


Free Jellybeans! 

Igår var det kemi som stod på pluggagendan, men tid finns alltid för att bli bjuden på mysfika på Byres Road! Olle bjöd på crêpes på Chocolate Emporium Patisserie innan jag trallade iväg med Migan för att se The Change-Up på bio. Vi hade världens tur och kom in precis innan det började ösa ner! Det är ett riktigt pittoreskt ställe, fullt med gamla furumöbler, och porslinet är en salig mix, de gör alla sina saker från scratch - och de använder RIKTIG grädde! 


Olle: vad är det för te? Te utan socker; light? Suck...


Vi drack te till - så klart!



Kanske inte var världens bästa idé att ta tunnelbanan igår; Rangers spelade på Ibrox. Det var proppfullt! Buchanan Station i stan var till och med organiserad av tunnelbanevakter och poliser för att det skulle funka smidigt. 


Football - system busy. I'll say! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar