lördag 11 februari 2012

Promenad, sötsaker och galningar i Seattle

Idag tog vi oss en lång, härlig lördagspromenad runt i Glasgow, vi var på marknad och vi har travat runt i stan lite och bara haft det mysigt med varandra. När fötterna började värka bjöd Olle mig på bio, vi såg filmen Chronicle. Den var verkligen cool, stundtals ganska rolig, men mot slutet otroligt deppig... Men som sagt, grymt bra gjord!


Marknad och färdkost! 



Nu har vi precis ätit middag, det blev klyftpotatis med det obligatoriska smöret till superfina laxfiléer med ett täcke av getost vi köpte från fransmannen på marknaden. Han ansåg förresten att getter är det smartaste djuret, han sa att han såg det i ögonen på dem. Han är lite tossig!


Allt såg ut som vanligt i stan, vi gick förbi restaurang Amarone på vägen till bion (bombnästet), den var dock stängd idag. Jag fick se var Olle jobbar nuförtiden, en stor byggnad mitt i stan, lite halvpampig sådär...


Inte Olles jobb, men väl en riktigt creepy-looking tandläkarmottagning... 


Hade varit finare om vi varit här på kvällen, för då lyser alla broar som korsar Clyde River, men det är ganska fint ändå! En annan gång kanske. 



Vi smaskade marknadsköpta, hembakta, mycket matiga och inte så smuliga (= perfekta) croissanter när vi strövade längs floden och över broarna. 






IrnBru - en av få läskedrycker jag faktiskt gillar!

På huvudgatan parkerade vi oss ett tag framför en snubbe som lekte med sin marionettdocka. Han var riktigt duktig, och ganska fräck. Hans docka juckade på en tants väska, moonade och moonwalkade för en liten flicka som knäppte kort och skrämde skiten ur en hund (garvade rätt ordentligt där, ni skulle ha sett den stackars hunden!).

Nu blir det mys i varma sovrummet med Big Bang Theory och marknads-macaroons med ÄKTA smörkräm. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar