måndag 26 december 2016

Julafton i Glasgow

Vi spenderade en lååång och regning julafton här hemma i Glasgow för några dagar sedan, vi hann med massor! Jag var lite deppig från början, men Olle hade gett sig fan på att få till en hyfsad jul och till slut blev det riktigt bra!

Vi började med ett tidigt telefonsamtal från en exalterad lillesyster som ville höra om vi fått några julklappar (egentligen ville hon mest prata om sina egna). Ännu mer exalterad för jul var dock granntantens barnbarn. Han sprang från päronens bil och ställde sig under vårt köksfönster när de anlände och bara gormade på sin pappa som var alldeles för seg på väg uppför trappan med lillbebisen. De skulle ju in till mormor för julfirande och paket. ÖKA TAKTEN!

Olle och jag bytte inga presenter, vi tänkte åka någonstans på resa istället. Dock har vi svårt med ledigheten för nuvarande, så det blev ingenting egentligen. Jag fick en massa paket på posten från mig själv i alla fall, så det gjorde inget.


God Jul Sara!

Andra samtalet hemifrån Sverige kom runt svensk lunchtid från Näsbyn där det satt en hel hög med folk som ätit julgröt och var sugna på att prata en sväng. Efter det var vi ensamma igen en sväng medan Emmis var hos svärisarna och resten av familjen hos storasyster...


Juligaste Skype-outfiten bar Olle.

Så. Olles mission att få mig pigg och glad och julsugen var på G igen. Vi började med en promenad som ledde oss runt West End och när regnet började falla in i botaniska trädgårdens växthus. 


Det hade blåst ordentligt i några dagar, så alla träd var inte lika upprätta som min julgran...


Vi beställde kaffe på Kember & Jones mitt i regnstormen och det räckte precis tills vi kom in i de varma växthusen.









När dropparna lättade bar det av mot Great Western's små bodar för lite shopping och fika/lunch på Mad Platter's som precis höll på att stänga för jul och nyår. Vi åkte sedan på en till regnskur på väg hem, så vi gömde oss under tak på universitetet ett tag.


Ostbutiken var proppfull och Olle och jag undrade lite över hur caféet vägg i vägg reparerade munkar medan vi stod i kön...


Nästa stopp var grönsakshandlar'n. Så mycket goa grejer!









Mad Platter's har helt klart en lite speciell stil...




...och hattar överallt!



Vi delade på en haggismacka och drack tranbärsjuice. Gott gott!

Hemma gjorde vi av med lunchenergin på att baka bröd och morotskaka. Olle skypade med familjen också, och till sist plingade även min ipad till med samtal från familjen. Julklappsutdelning till sist! Som att de kände det på sig så kom grannarna Neil och Anne med julvin mitt i allt också. Bra tajming!


Olle föredrog sin varma julgranskostym framför julförklädet, men var söt i båda. Morotskakan blev perfa, men vi orkade inte finfrosta direkt...


Vi bidrog inte så mycket till årets julklappsutdelning, posten strejkar häromkring så vi skickade inget. Det får bli när vi kommer hem nästa gång!



Vaccin är bästa presenten enligt vetenskaps-Sara!

Juldagen blev lika regnig som aftonen så vi tog det lugnt hemma. Efter en redig sovmorgon blev det en låååång filmdag: Olle kollade på en själv först och jag såg sedan Zootopia medan han tog ett julbad (något han fick för sig helt plötsligt). Tillsammans efter maten såg vi sedan Brothers Bloom, Masterminds What We Do In The Shadows och Inferno (med en kort prommis-paus någonstans i mitten). 


Juldagscurry!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar