lördag 3 december 2016

Fantastiska bestar & svenska mästerkockar

Idag är vi ensamma hemma, till och med utan sambo! Coco flyttade ut i torsdags, så vi har lägenheten helt för oss själva, men de senaste veckorna (som jag inte ännu hunnit med att blogga igenom) har det blivit en massa umgåsande - med delar av fikagänget! Niall och Laura har haft förmånliga lediga dagar, så vi har hittat på en del grejer tillsammans - för två lördagar sedan blev det biomys med Niall då vi gick och såg nya, efterlängtade "Harry Potter" (inte riktigt, men nästan)-filmen Fantastic Beasts and Where To Find Them. Vilken superfilm! Jag hade ansträngt mig som tusan för att inte skymta en endaste bit av alla klipp som fanns online etc (väldigt svårt att missa en trailer när man går så mycket bio som jag gör...), och det var definitivt värt det! Filmen mer magisk än jag väntat mig, och jag (som ett otroligt stort Potter-fan) tyckte att den nog var bättre än HP-filmerna. De filmerna är ju baserade på böcker som därför gör att filmerna kan kritiseras lite mer, de visar inte allt etc. Plus att effekterna som finns nuförtiden är mycket bättre. Eddie Redmayne var super i huvudrollen som Newt Scamander, och de andra skådisarna var också väl castade. JK's story var skitbra (och eftersom den inte riktigt baserar sig på en bok blir man inte irriterad över sådana saker) och jag kan inte vänta tills jag får se de 4 kommande filmerna i serien! 

Inte bara filmen var super utan sällskapet var riktigt bra också. Jag, som en blandning av Hermione och Molly Weasley, gick med två grabbar: en rödhårig Weasley (Niall) och en blandning av Malfoy & Potter (Olle). Det var snorkallt ute och vi pälsade på oss ordentligt för att möta upp Niall vid Hillhead, och sedan för att gå hem. Niall var sen som vanligt, men han hade en jättebra ursäkt; han hade bestämt sig för att bli vuxen och snål, och hade förberett snackspåsar till oss alla tre. Han är så gullig! Så, taggade åkte vi alla tre tbanan ner mot stan och sedan satt vi med hakorna i golvet och såg magin flöda på bioduken. Hemskt mysigt, vilken lyckad kväll!


Jag förberedde mig för biomagi genom att locka håret för att matcha Weasley-Niall bättre. Rött hår och lite krull, that's how we roll!


Lockad och påpälsad i vinterjacka och favoritplagget: min vita mössa.


Före och efter att man går in någonstans med glasögon och mobilkamera...


Bio-boysen!

Godispåse a la Niall!

Förra tisdagen blev det sedan häng med Niall OCH Laura, som kom förbi efter jobbet för att kombinera middag med mästerklass i köttbullslagning. Olle tog detta på största allvar och satte upp stationer för sina båda elever och gick runt och övervakade och gav tips i sin fina kockrock. Jag gjorde ett snabbt gästframträdande som rullningsexpert när vi kom till det stadiet, annars var jag mest fotograf och efterrättsförberedare!


Vi utökade sittplatserna och värmde lägenheten ordentligt med ljus. Blev riktigt varmt när vi sedan satte igång med köttbullarna...



Olles elevstationer, kompletta med verktyg och utmätta ingredienser.



Mästerkocken själv, alltid med ett glas vin i näven!


Niall var riktigt duktig på rullandet - väldigt uniforma köttbullar blev det!



Stenhårt fokus.


Jädrans clowner...


Färdigrullat = mot stekbordet!








Inne i vardagsrummet fanns även förrätt i form av kex med varm spenat- och kronärtskocksdipp. Mycket uppskattat i stekpausen!



Vår sås med trattisar blev inte jättesexig att hälla, men jäkligt god!


Färdig produkt, och mycket nöjda och stolta kockar.




Även efterrätten var uppskattad: cheesecake med gubbers!




Vi kan ha intagit en eller annan drink...


Irländska "Big Potato" led av köttbullskoma efter maten och glömde sina glajjor, så de nöp jag under två dagar. Ha!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar