måndag 7 april 2014

Motion, mat & Masters med twist

Det blev en riktigt fin kväll här i Glasgow, det var ljust och soligt fram till klockan åtta och så fort Olle kom hem från jobbet utnyttjade vi kvällssolen till fullo under en springtur i parken. Vi har båda lite träningsvärk sedan igår, men det brukar vara bra att träna bort det lite, och vi försökte dessutom stretcha bättre idag, så förhoppningsvis undviker vi stelhet i morgon! 


Härlig utsikt från stretchbänken.


Det är inte bara Olle och jag som njuter av ljuset och solen,
våra växter gläds åt den extra timmen och den förbättrade
väderleken också!

När vi kom hem från vår lilla motionstur i solen var klockan redan sju, så det var dags för middag. Som jag redan visat vigde jag en stor del av min dag idag åt att baka matbröd, vilket var lite småjobbigt efter ett tag (jag är alltid så överambitiös när det kommer till mängd, och det blir extra jobbigt med all disk), men det är alltid värt det när jag får se Olle lysa upp när han kommer hem och ser alla goda bröd och bullar och känner doften i hallen. En chilli som Olle gjorde igår utgjorde huvuddelen av vår middag, men alla bröd provsmakades också, med goda betyg. Jag trodde jag tabbat mig lite med bröden, men det smakade och såg riktigt prima ut!


Grovt bröd med sesam.




Honungslimpa.



Favoriten!

Efter middagen har vi hunnit med förvånansvärt mycket, vi har förberett oss inför EU-valet (vi fick valsedlarna idag) och både Olle och jag har hunnit plugga lite. Jag måste fortfarande komma igång på riktigt med min tentapluggning, det skulle vara riktigt snopet om jag gör dåligt ifrån mig på tentorna och mina hittills finfina betyg dras ned. Jag har alla resultat från våra kursarbeten nu, vi gör ju åtta stycken per termin, och jag tror att jag nämnt alla betyg utom de tre sista som jag fick idag: B1 på min poster & presentation om vårt parasitologiprojekt, A3 på min essä om multiresistent tuberkulos och B1, förvånansvärt nog (de flesta fick C:n & D:n, ni kommer kanske ihåg att jag för någon vecka sedan nämnde hur svårt testet var?), på testet vi gjorde sista dagen den här terminen.

Jag gläder mig åt de fina resultaten, men känner mig fortfarande skyldig över mitt sega tentapluggande och över allt strul med min Masters-praktik. Jag har nästan tappat suget nu efter att allt varit så jobbigt, men jag har i princip accepterat en plats i Dundee där jag kommer att jobba med trypanosomer i ett av labben på universitetet. Det blev ju ingenting av med Schweiz då de höll en folkomröstning som komplicerade saker och ting, och jag hade redan tackat nej till vissa intervjuer och andra platser då jag accepterat Schweiz, så när det inte höll hade jag bara Dundee kvar. Det är ett bra labb, men jag har inte lyckats förhandla fram en projektplan än, och jag börjar bli lite stressad eftersom vi kommit överens om att jag skulle börja i Maj strax efter att mina tentor. Dock är jag idag rätt glad att inget är klappat och klart än då jag idag fick ett otroligt försenat mail från ett primatforskningscenter i Holland. Jag mailade med dem tidigare i år om en praktikplats, men det har som sagt tagit lite tid för dem att komma till skott. Jag ska i alla fall ha en telefonintervju om deras forskning, ett potentiellt projekt (förmodligen inom malaria), boende och praktiska grejer i morgon, så vi får se vad det leder till! Dundee är nära till Glasgow och Olle, men jag kan inte få någon som helst finansiering förutom CSN-lån. I Holland kan jag få Erasmus-bidrag (som tur är har jag fortfarande tid att ansöka om det skulle bli så) men jag måste så klart betala för boende där. Centret ligger dock rätt bra till, så jag kan lätt flyga till både Sverige och Glasgow med KLM (och få gratis snacks!).

Innan jag ska intervjuas i morgon ska jag dock spendera några timmar på Pexel i Govan och tjäna pengar!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar