onsdag 13 november 2013

Dubbelkurs

Nu är jag här igen! Det har varit en småhektisk vecka för mig då vi precis dubblerade vårt schema med en ny kurs i molekylbiologi som vi läser parallellt under tre veckor och en inlämningsuppgift (nyhetsdagboken) som skulle in. Allt gick bra med dagboken, jag spenderade hela måndagen med att fixa till min scrapbook med alla mina nyheter och vetenskapliga artiklar efter att jag haft mina föreläsningar under dagen. 

I tisdags började jag tidigt med att fara iväg till vårt andra campus för ett möte med min handledare och för att lämna in dagboken. Allt gick finfint och efter att vi diskuterat materialet bestämde vi oss för att jag ska skriva en essä om möjligheterna att skapa ett universellt influensavaccin. Jag har inte fått reda på hur det gick med min förra essä än, men jag fick reda på förra veckan att jag fått A4 på första provet, så hittills har jag presterat bra vad det verkar! 

Efter mötet hade jag föreläsningar under resten av eftermiddagen, något jag och polarna härdade ut med en burk makroner jag packat med mig till skolan. Tydligen hade inte många av mina vänner ätit makroner förut, men från vad jag hörde hade de en bra första upplevelse. Drömmarna skickade jag till Olles jobb och idag fick jag ett mail av en av hans kollegor som älskade dem!

Efter min långa tisdag med inlämning och föreläsningar bestämde jag mig för att ta en paus och ta lite tid för mig själv. Och med det menar jag att jag tog mig tid att fixa hemma, med tvätt, strykning, disk, storkok etc. Skönt att ha rast ibland, eller? 

Storkok med Olle - mumsig kikärtsgryta.


Vi avnjöt denna fantastiska currysoppa/gryta med vaktelägg jag handlade
på helgens marknad. Jag älskar dem! 

Idag hade jag lite utav en sovmorgon, och vad det betyder är att jag som vanligt gick upp klockan halv sju, men att jag kunde gå hemma och mysa tills klockan halv elva. Vid elva satte skoldagen igång med föreläsning, datorlabb och sist med inte minst en intensiv pluggsession i kemibibblan. Det gick snabbare än jag trodde att få dagens uppgifter avklarade, så jag knatade hem och avnjöt resten av min eftermiddag i sängen tittandes på avsnitt av nya serier. Jag fick dock kämpa för mitt eftermiddagsnöje, det var inte helt angenämt att ta sig hem i det regnvädret vi hade idag!


Pluggutsikten - dubbel regnbåge över Glasgow Uni.
 
Från dubbel regnbåge till dubbeltoffla -
jag fick en försenad födelsedagspresent
av Kristian häromdagen. Den här lilla
rosa grisen rymmer minst två fötter.

Jag rekommenderar användning i stillasittande position, det är inte lätt att
röra sig i den här!


Nu har det blivit dags att ladda batterierna inför ännu en lång dag i labbet. I morgon blir hårdare än vanligt då vår lilla lunch tydligen bytts ut mot en föreläsning och då jag direkt efter labben ska delta i en liten sammankomst för blivande och föregående masters-studenter. Kanske finns det mat där så att man kan få sig en sen lunch!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar