måndag 2 juli 2012

Hemmavid

Så var vi inne i en ny månad, men vi har samma gamla tråkiga väder. Det regnar mest hela dagarna, Olle jobbar och jag är hemma. Jag försöker sysselsätta mig, men det känns som att det blir alldeles för mycket dator om dagarna, så idag har jag husfruat hela morgonen istället. Jag har handlat, diskat, tvättat, bytt sängkläder... Dessutom har jag pysslat lite i köket: jag har lagt in ingefära och gjort pizzasallad till imorgon, ska bli spännande att se om det blev något vidare resultat!

Helgen blev också lite långtråkig, eftersom man mest sitter inomhus i det här vädret. Men vi hade lite tur i lördags, då var det rätt soligt och varmt, så vi gick in till stan en sväng. Vi hittade ett tivoli vid St Enoch, och i sådana situationer önskar man ju att man hade sina syskonbarn här så att man har någon att åka tekopparna med utan att man ser ut som en tönt. Jag fick nöja mig med att kolla in skojigheterna från Costa's fönster när vi tog en kaffe... Efter denna besvikelse tog vi tuben hem, och kom in precis i tid till GIF-matchens sista kvart, och gissa om vi blev glada när vi hörde att Giffarna ledde (och senare vann)!

Vi avslutade lördagkvällen med couscoussallad och jag tillverkade dressingen TV-kocksstyle medan jag videochattade med Emmis i Gnesta. Det var lite mysko, för varken mikrofon eller kamera funkade för Emma, så hon fick skriva tillbaka. Jag pratade på som vanligt, så vi kanske kom lite i otakt.


Igår var jag riktigt nere på förmiddagen, det kändes som att jag inte hade något syfte (jag blir hemsk när jag inte har något att göra, speciellt när jag inte ätit frukost...), men det blev bättre framåt eftermiddagen. Då hann jag med att söka jobb och göra klart min CSN-ansökan innan det var dags att laga middag.

Det blev alldeles för mycket middag, så nu har vi en halv potatisgratäng ståendes i kylen, och då har vi ändå gjort matlådor... Vi hade överbliven ärtsoppa i mjölkblandningen till gratängen, det blev jättegott och fräscht med lite myntasmak. Till det blev det kycklinglår och svampsås med timjan. Riktigt smaskigt! Dessert blev det med, Olle körde på banana split medan jag nöjde mig med att doppa bananbitar i smält choklad, jag klarar inte av den senaste vaniljglassen vi köpte. Den smakar kossa, usch!

Vi kollade så klart in EM-finalen igår kväll med, jag var så inne i den att jag glömde att jag knäppt på strykjärnet för att fixa Olles skjorta. Tur att man har ett intelligent strykjärn som reglerar värmen... Vi kollade in två filmer i helgen också, Project X och Warrior. Den första var helt sjuk, den andra fantastiskt bra. Den handlade om fighters, och jag älskar ju filmer med sport och underdogs, så den gick helhem hos mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar