Vi gjorde chokladskålar! Knivigare än det ser ut faktiskt, gäller att hitta något stabilt som hållare, och även då måste man hälla chokladen jämnt över alla sidor på ballongen, annars kantrar den lätt. Bäst är om någon håller i den medan man häller och en stund efteråt. Testa att blåsa också, det stelnar faktiskt väldigt fort då!
Min Olle var snäll och hjälpte till, vilket han fick belöning för så klart (notera chokladspåren i mungipan).
Den där var extra knepig...
Kanske skulle vi ha flyttat på vissa saker innan vi satte igång.
Blev till att göra mycket plats i kylskåpet!
Slutprodukterna!
Nu står de och vilar i kylen tills i morgon, då de ska uppfylla sina öden som ätbara skålar!
De två runda ballongerna var lite sega, men lite spännande var det ändå. Den långa ballongen var minst sagt explosiv...
Vi fixade och trixade till oss lite middag också, i form av hemmagjord pasta. Gigantiska cannelonis fyllda med cream cheese, salladslök och rökt lax blev det (smaksatta med färsk dill, gräslök och senap). Av degen som blev över gjorde vi farfalle. Pasta med pasta till middag, härligt!
Spot the odd one out?
Någon som saknar ett par öron?
Ta-da! Toppade med lite äppelcrisp och vallmofrön för konsistens.
Hej! Jag provade att göra chokladskålen idag men så fort vi skulle sticka hål i ballongen följde själva chokladen "med"! Kan inte du säga exakt hur du gjorde och vilken slags choklad du hade? Tack på förhand :)
SvaraRadera