söndag 15 juli 2012

På bättringsvägen?


Jag vet inte vad framgångsreceptet är exakt, för jag har verkligen provat allt nu. Men kanske är det denna saliga kombination av allt som funkar? Piller, frisk luft, olika superfriskprodukter i mat- och dryckesväg? Är det kanske bra för att Olle är hemma med mig, för att jag lyssnar på Coldplay, för att jag har skrattat gott åt GIF-målisen Oscar Berglunds blogg eller för att jag shottat Messerschmidt i hopp om att lite alkohol skulle sätta fart på immunförsvaret? Jag hoppas att det inte var alkoholen, fan vad äckligt det var... 


Supermat som äpplen och ingefära svaret på hur man bäst tampas med sjukdom? Eller var det kanske doktorshotet från familjen som fick sjukdomsdimman att lätta och fly fältet?

Det kanske var samtalet med nära och kära som fick mig på fötter igen, plus att det väckte en galen längtan efter att se en massa roliga åttiotalsfilmer, vilket jag känner har bidragit till mitt tillfrisknande. Tom i bollen, Gudarna måste vara tokiga, Ett päron till farsa firar jul (jag vet, men det är ju jul-i! Haha). Helt klart några av mina favoritfilmer. De får mig att tänka på mitt hem, där man kan ligga i soffan med en stooooor, varm, popcornsluktande hund och dricka nyponsoppa när man är sjuk. Nu nöjer jag mig med en stundtals varm, inte direkt popcornsluktande fästman i mediumstorlek. Inte heller illa!


Feel good i form av en jordekorre från Caddyshack/Tom i bollen.



Att bero på min familj fyllde min äldsta systerson tonåring igår! Ledsen att moster inte kunde vara med och kalasa, men jag hade nog bara smittat ner alla i alla fall! Hoppas du hade en fin dag med mycket fika och paket! 

En annan närstående familjemedlem åker till Cypern idag, trots sjukdom. Hoppas att det blir en fin vistelse! Tackar ödmjukast för den härliga gemensamma sjukchatten med fina filmtips de senaste dagarna, och påminner om det alltid lika viktiga solskyddet Snuden!

Min slutsats om varför jag mår bättre idag är nog ändå, trots många tester och teorier, så enkel som att jag hade en riktigt bra dag igår. Fick en dålig start dock, med uppvaknande vid fyra på morgonen, kokhet och snurrig. Jag bemästrade det dock, med isfylld handduk på pannan och en massa vatten lyckades jag sova oroligt till klockan halv åtta, då vi klev upp för att göra oss i ordning för mäklarbesök. 

Var tvungna att gå på upptäcktsfärd till ny tågstation och därifrån åka 10 minuter tåg till Bearsden för att komma till mäklarkontoret, där vi bara spenderade 5 minuter och sedan vände. Det gjorde mig inget dock, det är mysigt att åka tåg, och jag såg en liten räv från fönstret också!

När vi kom hem blev det snabbstädning innan Kassim ringde på dörren med en gubbe som skulle kolla på vår lägenhet. Jag hinkade apelsinjuice och knaprade upp min sista saltlakrits i sängen medan herrarna diskuterade vår lägenhet, som var alldeles för liten tydligen. 

På eftermiddagen började den riktigt fina delen av min dag. Jag kände mig riktigt bra, så jag lyckades till och med baka och bidra till soppkokningen. Det blev potatis- och purjosoppa med nygräddade grötbullar till middag, framför GIF-match så klart! Vi var färdigätna i första halvlek, och andra halvlek knockade febern mig och jag snusade och sov rakt igenom resten av matchen. 

Vaknade till vid slutsignalen, registrerade resultatet och slocknade sedan igen. Vid sju vaknade jag upp, förvirrad och totalt utvilad. Hade glömt hur skönt det är att feber-nappa! 

Fortfarande nyvaken blev det promenad i den sällsynta kvällssolen, till Victoria Park så klart. Frekventa pit-stops på soliga parkbänkar blev det, och jag såg alldeles nyfödda små duniga svanungar i dammen! Hur gulliga som helst! Svårt att tänka sig att de ska växa upp till människoätande, vita långhalsade monster...

När D-vitaminen var samlad bar det av hemåt för filmmys, lite kvällsfika i form av tidigare hembakat och sedan isig, halsontlindrande hallonsorbet. All in all, en riktigt fin dag som resulterat i en mycket mer välmående Sara idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar