lördag 7 juli 2012

Konstig dag

Har varit en dag med många konstiga upplevelser... Efter att vi varit på första visningen gick vi hem en sväng, jag deppade och tröstdrack latte, och Olle spelade spel som vanligt. Och sedan ut i ÖS-regnet igen, dock med paraply och huva den här gången (inte för att det hjälpte överdrivet) för att kolla in lägenhet nummer 2. Vi väntade i 20 minuter, ingen mäklare. Då begav vi oss mot stan för vår tredje och sista visning istället.


Tröstlatte mellan visningarna, och frukost!


Vi strosade lite i affärer först, och sen blev vi lite småhungriga så vi beställde en belgisk chokladvåffla att dela på i våffelståndet på Sauchiehall Street. Det luktar alltid så himla gott när man går förbi där, och kvinnan som jobbar där är jättetrevlig och duktig. Nygräddad våffla värmde dödsskönt i kistan i dagens ruggiga väder kan jag säga!




Mmmmm.

På väg till visningen sprang vi dock på något föga aptitretande, något så makabert tror jag aldrig att jag sett! Tre delar av en död duva låg spridda över gatan, och en skrikande mås slet i och åt av en av delarna. Den tittade upp mot oss med blodig inälvsdekorerad näbb när vi gick förbi. Jag trodde jag skulle kräkas!

Visningen höll nästan på att inte bli av, vi och 5 andra lägenhetsjägare hade väntat utanför byggnaden i mer än en kvart, när mäklaren ringde en utav killarna bredvid oss. Han var instängd i lägenheten och porttelefonen funkade inte. Vi lyckades komma in i byggnaden och hittade dörren, innanför vilken den stackars gubben (och folk från den tidigare visningen) stod och ropade. Efter fruktlösa försök att slå upp dörren (som påstods ej vara låst) fick vi nyckeln genom brevinkastet och efter lite fipplande gick dörren upp och en förvirrad gubbe och en ung kille ramlade ut. Bra första intryck av den lägenheten (och mäklaren)...

Lägenheten var den bästa hittills, men vi var försiktiga med att inte stänga dörren om oss när vi gick in. Den var fin, men inte så fin att man ville vara inlåst i den i väntan på räddning...

Efter visningen bar det av hemåt för Gif-match. Den började otroligt bra, men det blev bara oavgjort ändå. Även Foppas frilla var en besvikelse...

Nu har vi precis ätit middag, det blev pestopasta med lite vin ikväll, ingen av oss orkade mer. Jag är helt slut, och känner mig lite på insjukningsvägen. Man ska INTE gå i kyligt regn med blöta ballerina på fötterna dag ut och dag in!


Gårdagens middag: fiskgryta med pressad potatis. Gott! Bara det att hela lägenheten luktar fisk nu. Vi har ju ingen fungerande fläkt eller ventilation... När/om vi flyttar tillbaka kommer våra boendestandarder vara så låga att vi nöjer oss med vadsom! Fan, man blir ju rörd till tårar när man ser en kran som har BÅDE kallt och varmt vatten i samma kran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar