fredag 11 maj 2012

Regnig fredag

Taskigt väder idag, men det gjorde inte så mycket då jag spenderade större delen av dagen på bussar, tåg och inomhus i affärer och på Deep Sea World som jag besökte i North Queensferry utanför Edinburgh, precis vid River Forth som mynnar ut i havet. Mysigt litet ställe, jag gick omkring lite i floden i regnet också (det var ebb när jag var där, så jag stod på botten med alla båtar). 


Bild (genom fönstret) från tågbron (som var jätteläskig att åka över) av Forth River. 



Tågbron!


Viken där Sea World ligger. 













Jag hittade Nemo!




Efter alla små fisktankar var det dags för hajtunneln. Dock var jag tvungen att gå igenom reptildjungeln för att komma dit. Tror aldrig jag har gått så fort någonsin...






Jag fikade i ett glasrum där jag kunde kolla på sälarna. Mys! Var ju tvungen att fika ändå för att få växel så att jag kunde göra ett minne i Penny-pressen (samlar på dem) och då kan man ju lika gärna göra det i gulligt sällskap!




Tänkte köpa en sådan till Olle, men det blev inte av. Fulaste gosedjuret jag kunde hitta, men det var mjukt!


Började fyllas på med vatten när jag gick hemåt.


Såg mysiga och konstiga saker från bussfönstret under dagen också, vackra rapsfält i full blom, knallgula i det annars väldigt gröna landskapet. Och beströdda med fullkroppssprayade knallrosa och orangea får. Vårmodet? 

Väl inne i Edinburgh såg jag en man knata barfota längs gatan vid Haymarket, och på en sida av en katedral efter Princes Street hittade jag en målning där det nog skulle stå God is Love, men de hade skrivit ihop God och is, så det stod Godis Love. En kyrka i min stil! 

Jag blev frågad om vägbeskrivning tre gånger idag, och samtalade med en amerikansk tant på tåget till Fife. Hon gillade att jag stickade. Poppis hos de äldre! 

Nu ligger jag i sängen under täcke och tänker njuta av det som är kvar av kvällen med en varm kudde på magen (önskar det var en hund - Ceazar vart är du när man behöver dig?) och ladda för en dag ute i vad som ser ut att bli bra väder imorgon! God kväll!


Jag kanske inte har någon hund, men jag har en riktigt fin fästman!


Testade den första omgången skotska jordgubbar idag, riktigt goda!


Middagen ikväll: Lax inslagen i salami med ljummen sallad på sparris, sockerärtor och herr-i-kuvert, toppat med en Sara-dressing innehållandes bland annat fransk senap och dill. Gott!


Efterrätt: det är fredag! Jordisar och päron doppade i honungsyoghurt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar