tisdag 22 maj 2012

Äntligen!

Nu är Emmis här hos mig! Gick bra att flyga själv tyckte hon, och jag hann fram i tid för att möta upp henne också, trots att det såg ut som att jag skulle bli sen. Bussen jag åkte med från Glasgow fick nämligen först ta en omväg genom en liten by för att undvika trafikkaos vid en trafikolycka vid Junction 3 på motorvägen. Vägen genom byn var endast enfilig på grund av vägarbete, så vi blev ytterligare försenade och jag började bli irriterad. Väl ute på motorvägen är det fet kö efter stoppet vid Junction 3 och vid Junction 4 verkade ännu en olycka ha uppstått. SUCK. Behöver jag säga att det var riktigt tjock dimma imorse?

Men, jag lyckades undvika rutten in i stan och tillbaka mot flygplatsen med Airlink genom att hänga på en tysk tjej som kunde en bakväg till flygplatsen, gick jättesnabbt och jag blev tidig istället för sen. Såg små kaniner hoppa längs landsvägen också!

Väl framme väntade jag bara i 20 minuter, Emmas plan var lite tidigt. Sen stod vi där och kramades i ankomsthallen! Sen blev det buss in till stan, Emma tyckte det var läskigt med vänstertrafiken.

I Edinburgh kämpade vi mot värmen (det var lite kyligt när jag klädde på mig imorse = jeans och flanellskjorta. Det funkade inte i strålande solsken och 20 grader varmt). Vi promenerade runt och svettades i stan och jag visade väl det mesta, och fick en snubbe i full kiltmundering att spela Happy Birthday för Emma på sin säckpipa (exakt en månad sedan hon fyllde 18 idag). Blev varken bild eller video dock, för Emma skämdes så mycket att hon kilade iväg, och jag var ju så illa tvungen att komma efter, jag bär ju ansvaret för det lilla flickebarnet...


Princes Street Gardens i Edinburgh.


Vi träffade Spunken för lunch innan det bar av hem mot Glasgow. Vi chillade i solen på en uteservering och Emma och jag delade på Emmas första Fish n Chips någonsin. Hon var ett stort fan!

Väl i Glasgow blev det paus hemma hos mig för våra trötta ben innan vi mötte Olle och tog en solig sväng i Victoria Park där Emma höll ett öga på svanarna och uttalade tydliga hot mot fåglar generellt medan Olle och jag mumsade isglass.



Sen gick vi hem och fixade middag i form av dumplingsoppa som uppskattades av besöket innan Emmis däckade i soffan och Olle avlägsnade sig för att leka med sin Ipad. Efter ett tag tyckte jag att det var dags för efterrätt, och... TADA!


Hemgjord glasstårta till min lillasyster: daimbitar och hemgjord sockerkaka varvat med den hemgjorda glassen. Mums vad mätta vi blev, halva kvar nu bara...


Make a wish!

Nu har Emma somnat som en stock omgiven av kuddar och filtar i bäddsoffan i köket, och Olle spelar fortfarande spel. Jag funderar på vad vi ska göra imorgon. Blir nog riktigt skoj vad vi än gör, ser ut att bli bra väder också! Stackars Olle som jobbar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar