söndag 11 mars 2012

Härlig lördag i Edinburgh

Igår blev det en helgutflykt till hufvudstaden, vi hade hemskt trevligt men idag mår min kropp lite sådär... Vi gick till stan hemifrån för att ta bussen till Edinburgh, och sen gick vi runt i stan i Edinburgh, sen besteg vi Arthur's Seat och gick runt i Holyrood Park som är MASSIV, och sen gick vi lite till i stan OCH vi gick även hem från bussen när vi kom till Glasgow. Det känns som att mina ben kommer att falla av kroppen, och det lär inte kännas bättre imorgon...


Scottish Parliament, precis bredvid The Queens Gallery och Holyrood Park där Arthur's Seat ligger.



Holyrood Park, där den låååånga vandringen upp började.



Parken är så vacker, och utsikten är fantastisk!



Två lochs finns i parken, fulla med fina fåglar som Olle fick mata så klart!


Jag är på väg ner till ruinen som används som klättervägg av några vandringsnissar.



Ser precis ut som i Ögat hemma i Söderhamn!


Man ser till havet, och även om det var lite halvtaskigt väder, så är det himla fint!


Breathtaking!





Uppe på toppen blåste det så att jag seriöst trodde att jag skulle ramla av kanten. Det är inte helt plant däruppe, och tappar man balansen ligger man pyrt till om det blåser som det gjorde igår! 





Promenad i stan.





En affär som har julgrejer året runt! Undra hur det går för dem under sommaren..?



We LOVE Scotland!


Slottet.




Olle var nöjd med sitt fika, det blev chocolate fudge cake med yoghurtglass och halloncoulis på Hula



Jag fick cheesecake med samma tillbehör, och drack juice på färskpressade äpplen, lime. citron och ingefära. Olle fyllde på med energi med en kokoslatte.  


Vi träffade Spunken på eftermiddagen också, och såg Skottland förlora mot Irland i rugby genom fönsterrutorna på Spunkens pub Teuchters med en varsin öl i handen, det var så fullt inne att vi inte fick plats! Efter matchen fick vi komma in, och vi hade supertrevligt och träffade olika charmtroll från Spunkens umgängeskrets innan vi åkte hem. Om ni undrar; att inte äta middag, sedan dricka med Spunken och sen åka buss = inte världens bästa kombo, det märkte jag av i natt och i morse. Men jag fick kebab och strips på Kings av Olle inne i stan i natt, och det gjorde underverk! Nu ska vi laga lite frukost/lunch/middag också, så snart är man tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar