fredag 7 oktober 2016

Tröööött onsdag

Som sagt blev det en sen fikakväll på tisdagen (den fortsatte faktiskt in på onsdagen), så det var riktigt segt att gå upp dagen efter. Alla mina gäster var lediga, men jag hade ställt till det så att jag skulle upp och lärarassistenta klockan 10 i labbet. Så, jag masade mig upp med Olle och började gå igenom dagens labb för att vara förberedd. Tur att det bara är andra veckan och otroligt okomplicerat, det tog mig kanske 10 minuter att gå igenom allt. Laura snusade i soffan men vaknade när Olle gjorde frukost och packade lunch, och för att missa skol- och jobbtrafiken på väg hem bestämde hon sig för att dra så tidigt som möjligt. Jag blev alltså ensam oväntat tidigt och vek lite tid åt en ordentlig frulle och lite diskande.

När man är trött och måste ladda för tre timmars mikroskopi: smuttie, frukt och macka.
Sedan är det bara att köra hårt!

Trots (eller kanske mer på grund av) att jag var så seg, så lyckades jag anlända 40 minuter för tidigt för labben. 10 började den, så jag måste gå senast halv. Tidigare är bättre tänkte jag dock, man vill ju hinna hämta labbrock etc. Dock fumlade jag bort mig helt i huvudet och lyckades intala mig själv att jag måste gå kvart i istället för kvart över nio, så jag var på plats 9.20. Bara att sätta sig i kemibibblan och podcasta lite...


På plats på nionde våningen med finfin utsikt runt soliga Glasgow,
i ett extremt varmt labb.

Labben gick bra, det var jag, Mauricio & Hennele som assisterade och Mary som ledde. Mary är alltid lika mysigt att jobba med, och de andra två som jag aldrig träffat förut var snälla de med. Hannele var dessutom från Finland, så vi hade ju lite att prata om. Kidsen var OK, men de är ju lite lätt förvirrade över mikroskopen och uppgifterna. Jag förstår precis var de menar dock, det är lite mystiskt när man först börjar...

Efter-labb-snacks lämnade av Niall kvällen innan: chokladkaka med hasselnötsfrosting.
Bästa vännen!

Hemma efter labbet (efter en kakpaus) blev det en eftermiddag fylld av städning för mig, det var glas, burkar & bullar överallt! Jag hann precis klart tills Olle kom hem, och då stökade vi ner igen då vi lagade mat i lagom tid till början av GBBO. 

Husmans igen, med stuvade mackisar & korv. Mmmmm...


Första utmaningen: rulltårta.



Mary's tekniska verkade superkomplicerad, men var nog den utmaning som de flesta gjort bäst ifrån sig i under säsongen. Det märks att de kastat ut de sämre bagarna.




Nivån var hög även på showstopper-utmaningen (som var mousse-kakor, min favorit!).



Jane överkomplicerade saker och ting, men det gick super! 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar