fredag 7 oktober 2016

CBD - Cinnamon Bun Day!

Kanelbullens dag startade även den tidigt och med soluppgång, men den här gången fick Olle ta tunnelbanan till jobbet. Jag var mäkta upptagen med att förbereda mig för dagen, det skulle handlas till vårt lilla fikahäng och dessutom skulle jag förbereda mig för mitt möte. 

Ännu en rosa start på vad som blev en solig men blåsig dag. Samma väder hela veckan,
 men ingen klagar så länge regnet håller sig borta!



Så, efter att ha fixat alla detaljer för kvällen bar det av mot Hillhead Primary School för ännu ett möte med min lärarkontakt och min partner Jen. Jag berättade ju förut att jag börjat jobba med en lågstadieskola och deras lärare för att vara med och ordna olika event under en Matvecka som de ska hålla i början av november. Jag och 2 andra kvinnliga forskare (samt Jen som jag nu bjudit in) ska hålla i ett litet karriär-event och prata om forskning, universitetsstudier och alla mat-relaterade karriärer som kan komma från en vetenskaplig utbildning. Speciellt flickor har minimalt intresse för att välja vetenskapsämnen senare i skolan och således följer de inte de karriärerna, så vi ställer upp som modeller för att försöka inspirera lite. Jag gick på det första mötet själv, men nu har jag rekryterat Jen (min klasskamrat från förra året som liksom mig själv gjorde sitt Hons-projekt i en skola), så nu gick vi tillsammans. De andra två tjejerna ska prata om metabolism och hur viktigt det är att tvätta händer i relation till mat och sjukdom, och Jen och jag ska köra ett jäst-experiment och prata om mikro-organismer och hur de används i mat, och även titta på hur mjölk surnar vid olika temperaturer och med olika pastörisering. Borde bli skoj! 

Mötet varade i ca en timme, och det är lika trevligt varje gång, både att träffa Jen och skolans lärare som är väldigt entusiastiska och ser fram emot just det här och även framtida samarbeten. Tydligen är deras elever lika involverade och drivna, så det låter som att det kommer bli riktigt kul.

Jag vände hem direkt igen efter mötet och lagade mat till Olles hemkomst, men det blev bara lite lätt mat, vi skulle ju festa på kanelbullar (inte så mycket) senare...

Det passade bra med lite husmans-aktig mat på en så svensk dag tyckte jag
 och gjorde köttbullsmackor med hemgjord och äpplig rödbetssallad.
Olle bidrog med klyftpotatis.

Kvällsfikat blev en väldigt lyckad affär, alla var lediga och kunde komma och var superladdade för att fira en så svensk dag, nu när de alla är hederssvenskar. Hattarna var på (som alltid) och de matchade våra pyjamasar väldigt fint. Laura hade till och med packat med sig sina nya favorit-tofflor. Det blev så mysigt när vi packade ned oss i soffan bland kuddar och filtar! Vi bestämde oss för att inte bara ha en vanlig fikadag för ett tag sedan, utan istället kombinera med en annan idé vi haft för grupphäng: Game Of Thrones-kväll. Laura har sett om mer än hälften redan, så vi började där hon slutade. Till en början var det bara jag, Olle, Niall och Laura, men Zoë och James droppade in (nästan exakt samtidigt) efter ett tag. Som vanligt var vi måttligt duktiga på att fokusera på TV:n, det blev mycket snack och gos istället. Vid en punkt tror jag att vi helt missade ett avsnitt, för ingen av oss kunde komma ihåg det efteråt när vi försökte förstå avsnittet efter! Det blev svårare och svårare ju längre in på natten vi kom också... Olle gav upp för sömn innan onsdagsjobbet runt midnatt, men vi blev kvar till tre-snåret. Laura var så trött att hon däckade på soffan och spenderade natten hos oss!

Vi hade laddat på IKEA, hela frysen var full.



Nya IKEA-pallen och vår islåda kom väl till pass när fikagänget började droppa in. Ingen vill ju resa sig från soffan och hämta dryck eller bullar!

Vi hade allt redo som sagt: ishink, fluffiga kuddar, en snugrug för Laura som alltid fryser
 och Olle hade fullt sjå att leta efter fjärrkontrollen som jag gömt. 


Jag försökte få det till lite Game of Thrones-ig stämning, med en hjort som symboliserade familjen Baratheon (Laura trodde bara att jag blivit knäpp och tjuvstartat julen enormt), och gullpengar som fick stå för Lannisters. Jag hade även målat naglarna i guld dagen till ära...



Nästa GoT-tema var våra glas/muggar. Laura hade tjatat i flera dagar om att hitta en bägare eller ett hörn etc, men till slut hittade hon "bara" en Halloween-ig mugg. Hon var mäkta stolt när hon kom över och försvarade sin goblet med sitt liv. Morgonen efter glömde hon till och med sin telefon, men fan inte glaset! Jag hittade ingeting som jag tyckte passade (jag undrar varför inga affärer har billiga medeltidsaktiga glas?) så jag bestämde mig för att köra på Cersei Lannister-style. Hon gillar att dricka mycket vin, såå... Jag behövde ingen påfyllning, alla var lite avundsjuka och underhållna och dessutom äger jag nu en till ljushållare. Perfekt!

Niall drack sin öl ur ett väldigt passande kärl, dock gav det
 lite bismak av metall. Lätt hänt när man normalt sett förvarar
 mynt i muggen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar