lördag 8 oktober 2016

Förra veckans helg

Det är lördag och Olle och jag har delat på oss för att få lite mer gjort på varsitt håll innan vi sammanstrålar och bara helgmyser och slösar tid igen. Olle pluggar hårt (när han inte tar rast och kommer hit och försöker skrämma ihjäl rävarna med björnen Tim i fönstret) och jag bloggar. Förra helgen såg det annorlunda ut, då vi istället fick mycket gjort tillsammans. Under lördagen hanns det med både att handlas, städas, GIF:as och parkpromeneras, men vi hade lite sämre väder. Både lördagen och söndagen började med otroligt dimmiga timmar, följt under lördagen av en klassisk fyra-årstider-på-en-dag väder (så klart under vår parkprommis). Det började med att vi efter matchen tog en ordentlig solig prommis i parken, men på väg hem kände vi oss inte riktigt klara. Vi la oss således ned på en parkbänk och bara lapade sol från en klarblå himmel. Efter ca 10 minuter var det nog dock, för då öppnade sig den klarblå, soliga himlen och bjöd på både regn och hagel. Härligt! Det vara bara att packa upp och gå hem till köket, där vi åstadkom en trevlig pytt till middag.  

Förra helgens lux (som min lillasyster skulle sagt)-frulle: hembakt tekaka med
 ägg- och majoröra och överblivna kräftstjärtar från mina labblunchmackor.
För jag äter inga sketna £1-studentmackor!


Som sagt hade vi en liten dimmig start på dagen, men Olle var glad ändå...



Bättre blev det senare i Vic Park!



Sol och blodröda blad vid ank-"dammen" (som egentligen är mer som ett träsk).




Pytt-preppande på G, vi körde på en version med palsternacka, potatis, sötpotatis, brysselkål (till mig) och så klart lite kött i form av runda square sausages (japp, ni läste rätt).



Den färdiga produkten fick lätt 4/5 toasters.


(Bara som ett litet inlägg från Olles pausande: när hans fru förbjuder honom från att hänga ut hennes björn genom fönstret för bakgårdsrävarnas underhållning, då blir han sur och gör så här). 
Stackars Tim...

Förra söndagen började nästan likadant som lördagen, med tidig uppstigning och dimma då vi begav oss ut för att handla ännu en gång. Den här gången var vi dock inte ute efter palsternackor, utan jeans till herr Nilsson (som just då ägde endast 1 par som aldrig kan tvättas), och vi tog oss lite längre bort än till vårt vanliga Sainsbury's. Vi tog bussen mot köpcentret Braehead och hängde på låset när de öppnade klockan 10. Första stoppet var Primark där Olle hittade absolut ingenting, men köpte flera grejer till sin fru. Oh, jag älskar när Olle är på shoppinghumör! Därefter blev det en kamp genom alla centrets herrklädes-avdelningar, då vi desperat letade efter denimprodukter till den lite väl kinkiga maken. Till slut, på den absolut sista affären hittade vi ett passande par och av ren skräck efter att vi båda genomlidit så många affärer och provrum utan framgång så köpte vi samma par i flera olika nyanser. Vi hoppas de är slittåliga och att vi kan undvika jeans-shopping de närmsta tre åren...

Efter vår jeans-pärs bar det av tvärs över stora vägen mot ett nu överfyllt IKEA där vi för Olles skull tog en mysrunda runt köken på övervåningen och för min skull handlade 700 diskborstar och servetter på bottenvåningen. Halvvägs igenom lamporna kom vår käraste Bex och slog följde också, hon hade precis sprungit klart sitt 10 km-lopp i stan (Great Scottish Run går av stapeln i stan varje år under hösten och Bex har ju blivit lite av en spring-nisse, så hon var på plats) och kom för att köra hem oss och våra diskborstar, så klart endast efter att vi mumsat både korv och kött- och kanelbullar till lunch/frukost i bistron. 

Hemma blev det mer häng och några koppat te för mig och Bex medan Olle otåligt tacklade de nya småmöblerna. Han byggde en stegpall helt själv och en hylla med oss (han var envis och ville visa Bex och alla andra icke-svenskar som ofta kritiserar IKEA:s manualer att det inte alls är svårt och att man varken behöver bråka eller ge upp om man gör det tillsammans). Vid en viss punkt fick vi sällskap av alla våra rävar också, de kändes speciellt tama just den dagen. Bex var så exalterad över att vara bara några meter ifrån dem att hon höll på att kissa på sig medan hon febrilt fyllde Iphone-minnet med bilder och skickade till alla hon kände, medan Olle utförde en smått ostrukturerad men ändå smått vetenskaplig studie angående stadsrävars matpreferenser (de gillar inte banan, men äter gärna nötter om de är kanderade. Müsli gick hem också). 

När Bex åt hem var Olle och jag sedan ensamma igen, till och med rävarna hade dragit vidare, förmodligen för att äta någon annan ut huset... Vi sysselsatte oss med en fashion-show till ljudet av allsvensk fotboll innan vi gav upp och sakta med säkert jobbade oss in i måndagsanda igen, Olle med lite pluggande och jag med jobbsökande. Avslutade dagen gjorde vi i sällskap av båda familjerna, först genom en skype med Liza & Bertil och sedan med mina päron. Man måste hålla koll på varandra, speciellt när alla har sådana spännande liv (päronen mer än oss verkar det som!).  


Jag vaknade upp redigt fluffig men tämjde snart barret och var redo för söndags-shopping.

Som sagt var det lite dimmigt i Glasgow återigen. Vi kunde knappt se när bussen kom...

Olles favorit-syssla på IKEA: kritisera/önska sig kök och kolla i absolut alla lådor och skåp.



Bex's nyaste polare.

Banan var som sagt INTE poppis.

Jädrans sega helg-sjusovare...


Vissa var mer sugna på sovmorgon än mat och stannade i slänten.


De börjar verkligen komma när nu, vi har inget behov av att zooma med kameran längre.




Nya kökshyllan "Påhl" från IKEA:s kontorsavdelning kom väl till pass nu när vi har en
 sambo vars grejer också tar plats i köket. 

Man kan inte få för mycket av färgflatt förvaringsutrymme!


Olle byggde även en pall som sagt, den kom väl till pass för både fötter, bullar och dryck under vår kanelbulle-firande senare den veckan/tidigare den här veckan. Dessutom kan vi nu nå upp ovanpå kylen och se ännu ett yta som jag måste städa. Vad bra.


Badrummet blev även det piffat, Olle bidrog med ny sits och jag med statisk vinyl till duschdörren.


Efter allt piffande hann vi inte ens tänka på att rasta oss, det var bara att vända in i köket och laga mat. Egen pasta med rostad romanesco-"sås, chorizo & oliver stod på menyn.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar