måndag 13 juni 2016

Nationaldag och husmanskost med tvist

Det har varit en väldigt svensk vecka faktiskt, och det började i måndags med nationaldagen. Olle var inte ledig, men vi firade ändå med en tvist på klassiska svenska köttbullar till middag. Vi hade ingen potatis hemma, så rostad blomkål fick duga till, och köttbullarna själva gjordes av lammfärs med rivna färska rödbetor. Kanske inte alls speciellt svenskt ändå, men otroligt gott! Passande måltid att skita ned mina nyrengjorda tänder med (jag var till tandis en sväng på morgonkvisten). 


Köttbullarna räckte enormt långt skulle det visa sig, och Olle åkte expresståg (eller kanske subway?) till mathimmeln både onsdag och torsdag kväll. Vi gjorde nämligen packade köttbulls-subs som vi gratinerade i ugnen, och Olle älskar mackor!


Grundat med lite feta, mjukost och chorizo, och sedan toppat med köttbullar, mer feta och rödlök.
MUMS!

Lite brittiskt sådär så serverade vi chips till, och väldigt obrittiskt drack vi öl från Hawaii.


Viktigt att få i sig lite grönt också!

Torsdag här, med nytt bröd men samma fyllning.




Som en liten svensk-bonus mumsade vi i tisdags efter vår shoppingåterkomst även "husmanskost" i form av ost- och skinksallad .




Vilken matvecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar