torsdag 23 juni 2016

Mot Marrakech!

Förra veckan på tisdagen började Olles ledighet, och på eftermiddagen/kvällen vår resa till Marrakech i Marocko. Dock började själva semestern mer på onsdagen, då vi anlände rätt sent på tisdagkvällen...

Vår förmiddag spenderades först hemma med lite frulle framför senaste avsnittet av Game of Thrones, som Olle nu följer (med start så här 6 säsonger in...). Allt var packat och klart, så för att inte tråka ut oss själva åkte vi efter frukost ned på stan och spenderade dagen där innan vi bussade iväg till flyget efter lunch. Det blev en del shopping (Olle led brist på semesterkläder, och vi var lite nervösa över att skydda oss från solen i Marrakech) och även lunch på Pinto, Olles favoritställe för snabbt mexikanskt.

Nacho-tisdag! Olle åt en burrito som vanligt, och vi båda
 hinkade en varsin margarita. Mums!

Vi slog till precis innan lunchrushen. Pfew!

Till middag blev det mest bara snacks på planet, som kom iväg ännu senare än väntat. Det gick bra att vänta ändå dock, vi hade nämligen samlat ihop alla tidningar vi kunnat hitta för att slösa tiden på hjärngympa i form av korsord och sudoku. Tyvärr måste vi turas om, Olle är mycket smartare och snabbare än jag...

På flyget blev lite knepigare att pyssla tillsammans, då vi satt på varsin sida om gången. Jag var dock lite närmare Olle än väntat, eftersom jag satt bredvid en stor gubbe som tog upp minst en tredjedel av mitt säte också (bättre blev det inte på planet hem, då hamnade jag bredvid ett sovande par, där killen sov lika mycket på mig som sin tjej. Prima för en 4-timmars flygtur...). Jag försökte stävja min irritation med att lyssna på föreläsningar om parasiter som jag laddat ned till telefonen. Om man fokuserar på att ta anteckningar går det lite bättre!

Vi landade i Marrakech på kvällen, och förväntade oss en tryckande hetta då dörrarna på planet öppnades. Så var dock inte fallet, det blåste rätt friskt och hettan var ganska angenäm. Flygplatsen var även väl tempererad, så köerna var inte alls så otrevliga. De många passkontrollanterna var trevliga också, och vi hade inga problem att komma igenom. Väl ute på andra sidan blev jag för första gången  på en flygplats mött av en snubbe med namnskylt, och han körde oss snabbt till vårt hotell mitt i Marrakesh Medina (gamla stan). Han pekade ut lite grejer åt oss och delade lite tips, men de fick vi inte användning för förrän dagen efter. Det blev nämligen mörkt väldigt kvickt och vi satt mest på innergården och planerade våra dagar och fick info och mumsigt mintte av vår välkomnande kvällskille Aziz.

Välkommen till vårt hotell!

Incashade Dirham! Med kameler...

...och den otroligt populära knugen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar