måndag 13 juni 2016

Junimat

Veckan innan förra veckan var likt förra veckan (hänger ni med?) fylld av god mat, om än inte lika präglad av svensk karaktär. Med fokus på lätt mat att svänga ihop i sommarvärmen blev det först en stekig sallad med lite asiatiskt tema. 

Jag dukade och gjorde sallad...

...medan Olle rostade minimajs & tomater i ugnen och stekte mumsiga kött-strimlor.
Allt toppades sedan med smältande feta för lite sälta.

Det riktigt sprakade på tallriken!

Sprakade gjorde det även i pannan då vi kylrensade en dag och lagade pasta till Olles matlådor.
Till och med en sötpotatis fick följa med (för första gången - riktigt gott!).



Mer pasta! Den här gången med en herrans massa örter och svamp.


Till helgbrunch blev det palsternacks- och morotspytt med hjortkorv från marknaden.

Sist men inte minst har vi gått in i riktig gubb-säsong i Skottland nu, trots att gubbar
 funnits ett tag. De smakar ljuvligt, och man vill unna sig nästan varje dag!

(Speciellt välförtjänt om man som Olle fortfarande pluggar). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar