söndag 29 april 2012

Elg har helg

Har varit en fin helg, men nu går den mot sitt slut. Igår blev det tidig morgon och jobb efter att jag lämnat Olle hos frisören. Efter jobbet blev det promenad och lite fönstershopping hos diverse slaktare, fiskhandlare och grönsakshandlare innan vi gick hem. Blev en springtur innan middagen också, riktigt soligt och skönt ute. 


Blev till att koka soppa på en spik till middag igår, vi fick till en ärt- och spenatsoppa som blev hyfsat smarrig. Idag blev det söta minipastasnäckor med biff och grön paprika i grönpepparsås. Riktigt gott! 

Blev redig frukost i morse också:


Idag blev det inte heller sovmorgon, strålande sol från fönstret väcker mig varje morgon, trots tjocka mörka gardiner, men det klagar jag inte på, jag älskar sol! Att öppna köksdörren på morgonen är dock lite av en chock, lika mycket varje morgon. Det är som att titta rakt in i en riktigt stark lampa. Vi har mycket morgonsol i köket... 

Vi började dagen med att handla, och sen har vi båda spenderat nästan hela dagen i köket. Jag har bakat en massa eftersom Olles kollega Debbie fyller år i morgon, och Olle har diskat efter mig och lagat lite mat.  Vi tog dock en paus och såg Giffarna spöa Örebro hemma i Sundsvall, härligt! 


Heja Sundsvall!


Jag hann med en del stickning under matchen också. Där satt vi i soffan som ett gammalt gift par, Olle kollar matchen och jag tittar upp från stickningen ibland. Jag lyssnar och skriker när det händer något spännande!


Det blev först en nötkolapaj till födelsedagsbarnet Debbie, och sen knåpade jag ihop en fryst marängrulltårta till Olles andra kollega Maggie, som är förtjust i sådan där äcklig maräng! Det blev massor av rulltårtsfyllning över (grädde blandad med marsansås och färska bär), så jag öste i äggulorna som blivit över från marängen och gjorde glass. 


Gjorde isglass också, med juicerna ovan. Längtar tills de har stelnat!


Red Velvet Cupcakes på G. 




Gjorde en stor cuppie till efterrätt som Olle och jag delade på. 


Och så det sista: vaniljkringlor fyllda med äppelmos, kanel och vanilj. 



Vissa blev lite väl färdiga kanske, men vår ugn är så oberäknelig...


Nu har vi precis kommit hem från en till liten springtur i skymningen, den här gången fick vi avbryta eftersom min högra fot tyckte att det var kul att ge mig skavsår halvvägs. Mina hälar är verkligen sämst... 

Blir till att ladda om för jobbet i morgon! Nu ska Olle och jag försöka lista ut hur man knyter en slips. Wish us luck! Kan behövas... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar