onsdag 18 maj 2016

Olles lediga dag

Idag är Olle hemma med mig igen, precis som förra onsdagen. Det finns inget att göra på jobbet så han har ändrat sina lediga dagar till nu istället för runt tentan. Bättre för Hudson att han är på plats vid månadsslutet/början än nu. Han är extra glad och nöjd idag, då det dåliga vädret återkommit och han känner sig mindre skyldig över att han bara sitter inne och pluggar. Förra onsdagen var det värre, då sken solen minsann!

Jag har spenderat mina dagar med att redigera bilder och städa efter helgen då vi hade lite fest här hemma för Eurovision. Förra veckan spenderade jag också mest med att förbereda för festen, medan Olle jobbade mer/mindre hårt som sagt. 

Förmodligen det mest produktiva jag åstadkommit i veckan: mat.







Frukt-tallrik deluxe blir det till maten när man har drinkfrukt kvar. 




Sista Pimmsen försvann också...

Alla avokados mognar i grupp - då blir det guacamole!


Förra veckan var det som sagt soligt, jag spenderade min måndag ute på en filt i solen med en mumsig smoothie, podcast i lurarna (bara för att man ligger ute och slöar betyder det inte att man inte kan lära sig något nytt och virus!) och grannarna bakom mig. 



Väl inne på eftermiddagen blev det Eurovision-förberedelser, och kulväskan fick öppnas!


Ta-da! Allt man kan tänkas behöva för att hosta en Eurovision-visning
 med lite glitter och glamour.



Mina favoriter var ballongerna; 6 stycken enorma gula, och resten marmorerade med lampor. Så skoj!



Det blev också en tripp till IKEA för mig under tisdagen,
 helt fel val av dag då solen gassade på min prommis
 till och från bussen. Nya och mer våriga stolklädslar
 blev det (eller ja, efter att jag tvättat och färgat dem alltså!).

Onsdagmorgonens jobb medan Olle pluggade hårt.
Man måste ju ha skjortorna klara tills gubben återgår till jobbet.

Jag belönades efter mitt hårda jobb på onsdagsmorgonen med en mysig biodejt på kvällen, vi fick äntligen se tredje Captain America-filmen (Civil War). Jag var var besviken på en hel del, men Olle var glad och nöjd med all action!

Bio-tajm!



Jag var sommarredo på vår dejt. Olle bar missmatchade strumpor.

I torsdags var det strålande väder igen, och jag njööööt som bara den medan jag kunde. Jag mötte Olle efter jobbet och vi vandrade hamnvägen hem medan solen gassade och vi slurpade ned en kall iskaffe. 

Glasgow Harbour i solen.




Vid Riverside Museum blev det paus, vi satt bekväma i gräset och delade på en muffin och solade.


Olle lämnar finpjucksen på jobbet numera och knatar hem i dessa.
 Extra snyggt med kostym till!

Riverside Museum of Transport & The Tall Ship.

Sommarkläderna på! Dock glömde jag uppenbarligen solbrillorna...

I fredags blev jag ensam hemma då Olle spenderade både dagen och kvällen med kollegorna. Han vandrade iväg tidigt på morgonen otraditionellt uppklädd för en fredag (då de vanligtvis har Casual Friday). Klädkoden var ett måste dock, för klockan 2 begav sig Hudson till Hamilton för "An Evening at the Races". Det skulle helt enkelt titta på lite hästar, och då måste man klä upp sig här i Storbritannien... Hudson bjöd på drinkar och mat, och alla blev lite glada i hatten har jag fått rapporterat för mig. Vissa kom inte ens in till jobbet i måndags (något om en jagad stormtrooper och lite problem med buskiga häckar). De hade tur i spel i alla fall, chefen vann £200 (och nu har festkassan på jobbet mystiskt nog ökat. Hmmm...). Olle vann £4 och spenderade detta på en ros som han mitt i natten kom hem till mig med. Han får gärna gå ut med jobbet oftare! 

Finklädd och redo att satsa på ponnyhästar.

Midnattsgåvan. Inte illa för en lite lyrig kille!



Jag spenderade min fredag ensam hemma med att slava över Olles skotska Eurovision-utstyrsel (som blev sisådär lyckad), och när jag inte orkade alls mera blev det mer jobb på snacks till lördagen. Jag tror jag saknar labbet lite, för jag lekte i åtminstone ett par timmar med vårt molekylära köks-set...

"Kilt" på G.


Kakdeg till hemgjord B&J-parfait.







Med lite mystiska verktyg och ingredienser kan man kapsla in varm choklad i droppar som kan avnjutas i drinkar till exempel. Eller så kan man tillverka vit choklad-spaghetti med smak av kokos- och bananlikör.





Med helt normala ingredienser kan man svänga ihop helt vanliga och halvt misslyckade minimuffins med choklad- och passionsfrukt-frosting. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar