måndag 16 maj 2016

Köttätare

Idag mumsade vi sallad till middag som vanligt, men förra veckan blev det en del köttätning. Vi var och storhandlade förra helgen och det bara brast och vi handlade jättemycket köttprodukter, helt utan anledning. Av det blev det en massa god mat så klart...


Vanliga kosten: sallad så långt ögat når.

Just den här versionen serverades med hembakt Olle/olivbröd med ärtpesto kvar från
 vår filmkväll hos James, och smält brie. Mmmmm!



Brödet in the making i Olles självuppfunna jäskammare.

Klart!

Mer leftovers från James blev det till efterrätt/studiesnacks några dagar i rad,
 bland annat odekorerad banantigerkaka. Resten gick till Olles jobb så klart!

Den dekorerade versionen var minst lika god, om inte bättre! Min klassiska
 choklad- och yoghurtfrosting, och så små överraskningar inuti...

Frosting-hallon-kolasås- och sist men inte minst - hasselnöt!

Mer sallad, den här gången serverad med halloumi. 


Förra fredagen lyxades det till, fortfarande vegetariskt,
 men salladen ackompanjerades av getostpizza.
 


Mer sallad, ny ost.

Här kommer köttet: vi testade James rekommendation om bacon-inlindad lax.
 Vi var inte superimpade, men det blev extra OK med Olles goda potatissallad. 


Förra måndagen var det sedan GIF-match, och Olle kunde således inte laga mat,
det fick jag stå för. Lat som jag är blev det (om jag får säga det själv)
utomordentligt goda bakade potatisar med ärtpesto och baconbitar. 


(Det fanns även sallad till hands).

Jag bidrog även med efterrätt i form av melon. 

Nästa middag blev Olles uppgift, och han brassade på stort med specialsvampar
 som var utreade på Sainsbury's, och med det fläskfilé och pasta.
Ni skulle ha känt dofterna...





Nästa dag blev det sedan Sara-mat i form av lax och teriyaki-nudlar. Mums!







Lammgryta på macka - aldrig fel!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar