fredag 16 augusti 2013

Några dagar senare

Jag har uppdaterat dåligt de senaste dagarna, jag vet, men jag har en anledning. Vår Internet-leverantör har haft problem med driftstörningar i vårt område, så vi har inte kunnat surfa speciellt mycket. I onsdags var det helt dött och annars har det gått otroligt sakta och funkat av och på. 

Det har inte hänt jättemycket i alla fall. I tisdags jobbade både Olle och jag (han är bättre nu, men istället börjar jag känna av lite i halsen) och i onsdags hade Olle fredag då han har tagit ledigt nu när Bertil är här. Jag gick på yoga som vanligt på tisdag efter jobbet och på kvällen mötte jag upp Hoj för att sälja biljetter till helgens tripp. Vi fick fel rum och var så tvungna att springa och hämta folk som gick till vårt vanliga rum hela tiden, och det hela resulterade i att vi stannade i över en timme. När jag kom hem var jag redigt trött måste jag säga... 

Viktigt att ta det lugnt när man kommer hem och är trött!

Sämsta banoffepajen!
I onsdags var jag ledig och spenderade min tid med att fara till IKEA och handla lite småprylar. Jag stannade på Dobbies trädgårdscenter också, men det var ett misstag. Jag bestämde mig för att fika där och beställde en banoffepaj. Jag har älskat banoffepaj sedan jag smakade min första på ett fik i Edinburgh, men den här var totalt värdelös. Jag lämnade nästan hela och knatade till busshållplatsen. Precis som jag kommer runt hörnet ser jag hur min buss far iväg. Kul!

Äntligen hemma kunde jag inte slappna av heller. Utan Internet kunde jag inte göra vissa saker jag hade på att-göra-listan och vad var då kvar? Städning. Hemskt kul, eller hur?

Igår hade vi i alla fall en riktigt trevlig dag. Vi tog oss en liten sovmorgon och brunchade sedan på våfflor på Cup innan vi promenerade in till stan. Väl där var Olle jättesnäll och följde med på tygaffären och lät mig stanna tills jag var nöjd och kunde knalla iväg med en hyfsat full påse - bästa killen någonsin i mitt tycke! 

Frukost! Vi drack jättegott äpple-kanel-iste
till våfflorna också, mums!


Vi genade genom Kelvingrove på väg till stan och stötte på ett gäng pipblåsare.
De hade stannat sin buss och bara gått ner i parken och tagit en spelpaus.
Olle ville så klart stanna för evigt och lyssna på trummorna och piporna, men jag
drog med honom mot stan. Vi hörde ju musiken genom hela parken i alla fall!

Ytterst udda gardintyg hittade vi på Mandors.

De hade jättecoola tapeter också!

Vi knatade runt på stan i affärer tills klockan slog två och vi hittade ett bekant ansikte på busstationen: Bertil hade anlänt. Efter att ha checkat in på hotellet gick vi hem till lägenheten och kollade läget, och drog sedan vidare till våra favoritgränder för att inta näring (vi var alla jättehungriga!). Efter en trerätters på Bothy (jag åt gås, supergott!) tog vi en tur runt universitetet och West End och sedan lämnade vi av Bertil på hotellet. Jag var lite stressad och ville gå hem då de igår öppnade registreringen för år 3, och jag inte ville missa några kurser eller liknande. Jag trodde dock halvt om halvt att det skulle bli som förra året då systemet krashade och de sköt upp allt flera gånger, men så var icke fallet. När vi kom hem var systemet okej, registreringen hade öppnat och kurserna var kvar. Det var mycket lättare och gick mycket snabbare än förra året, jag behövde inte ändra några adresser eller så, inte pilla med den finansiella registreringen (SAAS kontaktar skolan direkt) och jag behövde bara regga mig på 2 kurser: en för termin 1 och en för termin 2. Jag behövde inte ens lägga schemat, de gör de åt mig! Jag har min första föreläsning den 17 september, ska bli skoj!

Nu har Bertil precis anlänt och vi ska försöka få i oss lite frukost innan vi drar ut på äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar