söndag 10 juni 2012

Glasgow – Sidari, Corfu


Det blev till att kliva upp tidigt för att hinna till flygplatsen med första bussen för morgonen. Emma och jag släpade oss upp klockan fem och fick i oss lite grekisk yoghurt (passande nog!) innan det bar av. Sedan trängdes vi med en massa charterglada britter i bagagekön innan vi äntligen fick dumpa väskorna och äta brunch. Det blev macka med bacon och kyckling, sushi och vatten, och vi var klara alldeles i tid till boardingen av planet!

3 timmar och 21 minuter senare landade vi fantastiskt mjukt (vår pilot Bob var riktigt duktig!) i Kerkyra, Corfu där vi bytte till buss för att bege oss mot Sidari. Vår första tanke ombord var: varför åker vi BORT från havet?! Vi landade bokstavligt talat bara 20 meter ifrån vattnet på landningsbanan... Men det löste sig ju, för efter en 40-minuters försening då en kvinna glömt sin parfym på flyget, och sedan drygt en timmes färd i bergen längs riktigt kurviga vägar var vi framme i Sidari och såg havet igen!

Vi började vår vistelse med utflykt på direkten, och tog en promenad längs stranden, i vikarna i Canal D' Amour och så avslutade vi med en tripp nedför huvudgatan och träffade en massa trevliga inkastare som välkomnade oss till Corfu. Efter detta kraschade vi båda i sängarna, men jag hade svårt att sova för alla mygg, och Emmas godstågssnarkande...


Emmis utanför vår lägenhetsbyggnad...


... som var rosa! Balkongen i mitten var vår.


Canal D' Amour Beach.














En sådan ville vi hyra, men det blev en vanlig istället, senare under veckan. 




Firade ankomsten på balkongen efter vår upptäcksfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar