lördag 16 juni 2012

Äntligen Hemma

Nu sitter jag hemma i Glasgow i sängen och hör regnet smattra utanför fönstret. Och här har jag suttit nästan hela dagen sedan vi vaknade efter ett par timmars tung sömn i natt. Jag har gjort min första egna chai latte åt min trötta fästman, och bara tagit det lugnt. Det har hänt så mycket de senaste veckorna att jag känner att jag bara vill ha några sådana dagar nu. 

I torsdags firade jag av mina favorit-systersöner innan jag begav mig mot Glasgow, hela familjen och allt fika kånkade vi upp på Berget där vi fick se Ludde sjunga och Hampe vara konferencier. Båda var så duktiga! Med sommarlovet kom regnet, så vi åkte hem till oss och fikade på altanen under infravärmen när allt var klart. Och så invigde jag och Ludde gungan för i år. Det var en riktigt trevlig kväll, och jag känner att jag redan saknar min härliga familj, även om det är jätteskönt att vara hemma! 


Hampe var konferencier och fick blommor.


Luddes klass sjunger. Jag agerade paparazzi framför scen. 


Hampe och hans partner i väntan på att få gå på scen. 


Det blev lite dansunderhållning också!


Sista klassen sjunger. Vi fick också sjunga lite, det blev nationalsången så klart, och Kenten lyckades med en riktigt fin avslutning när han smällde av en champagnekork!



Ludde fick både medalj och blommor!


Stolt moster bidrog med muffins så klart!


Mmmm, goa gubbar!


Bulla!


Skumpa ska det vara!



Mys i trädgårdsgungan.

Efter att alla åkt hem pratade jag med min syster lite innan jag kraschade i soffan och kollade på svensk tv medan jag ännu kunde och försökte hålla ögonen öppna tills två då stackars pappa fick skjutsa mig till bussen, som var proppfull. Jag klämde in mig bakom en tant med djuuuupt bakåtlutat säte och försökte sova, men blev störd i Tönnebro då alla skulle av. Jaja, mellan Tönnebro och Uppsala fick jag i alla fall sova. Klev av på Centralen i Stockholm vid halv sex och köpte en tidning och vatten innan jag  hoppade på nästa buss mot Skavsta. 


Gryning eller svensk sommarnatt i Tönnebro.


Väl på Skavsta klarade jag precis restriktionerna för både incheckat bagage och handbagage, och så blev jag helkroppsvisiterad innan jag äntligen fick slå mig ner och dricka en kopp te och invänta planet. På planet sov jag som en stock, och vips så var jag framme i Edinburgh, där regnet öste ner! 


Började peppa inför Sverige-matchen redan med frukostteet. 

Efter att ha pratat med ett par polacker på flygbussen mötte jag en betydligt mer välklädd Hanna (jag hade ballerinaskor och legginsi skyfallet. Jag har slängt dem nu...) på Haymarket, och därifrån gick vi till hennes lägenhet där jag bytte om och fick en kopp te innan vi var tvungna att ge oss ut och leta efter Olle som gått lite vilse på väg till oss. 


Vi hade lite kul innan vi började med tacosen... Fredagstacos, så himla svenskt!










Väl inomhus allihopa spenderade vi eftermiddagen med att goffa godis, chips, tacos och öl innan vi, tillsammans med görgoa Göteborgsbruden Wenche (vars kusin är Hannes Stiller, Olle fortfarande lite smått starstruck), begav oss till Three Sisters för att se Sverige - England. Självklart körde vi all in med ansiktssmink och gulblått! Ingen av oss har nog någonsin sett så svenska ut som igår... 


Jag fixade kindmålningar med äggfärg på Olle & Wenche. 




Spunkens vattenkokare hejar också på Sverige! Jag är så lättimponerad, den här vattenkokaren fascinerade mig verkligen!


Viking style, med ren i bakgrunden och allt!


Beslutsam, men det hjälpte ju inte...


Glatt humör hjälpte inte heller... 




Dans till vår fina fotbollslåtlista!





Olles blonda bruttor, taggade inför matchen!


Vi hade verkligen en helt fantastisk kväll, även om Sverige förlorade. Spunken och jag hittade andra svenska hardcorefans som vi diskuterade Johnny's Senap med, vi dansade och retades lite med de engelska grabbarna och det blev så klart en del att dricka. När jag var och beställde öl gled en snubbe fram bredvid mig och sa att han skulle visa mig hur man drar tequila i Newcastle. Han snortade saltet, drog tequilan och pressade sedan citronsaften i ögat. Jag tog mina öl och gick... 

Vi tog oss hem efter en liten detour till Spunkens förra jobb, och väl hemma hos Spunken var Olle snäll och hjälpte henne av med sminket innan hon stöp i säng och blev okontaktbar. Efter mycket om och men kom även Olle och jag hem, och jag har väl sällan varit så tacksam för att krypa ner i en varm säng! 


Stackers Spunken, alldeles förkrossad efter förlusten... 


Nu ska vi kolla mer EM-matcher och käka vattenmelon, och sedan ska jag fortsätta ta igen förlorad sömn! 


Man måste äta middag innan man får efterrätt, idag blev det ljummen risnudelsallad med kyckling och en helt fantastisk dressing med inlagd ingefära. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar