onsdag 6 juli 2016

Stora shoppingdagen

För exakt sju dagar sedan vaknade jag upp med hela huset fullt av familj, nu är jag helt ensam. Likt då sitter jag här med datorn sedan Olle gått till jobbet, skillnaden är att jag då satt och otåligt väntade på att få väcka mina temporära sambos. Jenni vaknade först med Amelia så klart, och hann både göra sig iordning och beställa pannkakor till frukost innan de andra två ens kommit upp. 

Olle var bitter för att han var tvungen att jobba. Stackarn!

Ingen superfrulle för Olle, men mer till oss! Jag stekte fluffiga american pancakes
 enligt Jennis önskemål, och ställde fram PP-mackor sedan dagen innan, med avokado,
 äppelbitar och bäryoghurt som tillägg. Jag tvingade alla att dricka lite smoothie också,
och kanske en eller annan mugg med chai-te. Testa allt barn!

Efter att alla var mätta och belåtna röjde jag frullen och Jenni gjorde iordning Amelia. Jag hann även göra iordning mig själv lite hastigt innan vi ringde en taxi (medan killarna fortfarande segade med någon sorts hårvax...). In med barnvagnen i bilen, en sko i munnen på Amelia och mot föräldrarna i stan! 

När vi krånglat oss ur taxin hämtade vi upp mina päron snabbt och smidigt, medan Linda och Daniel kände för att sova lite längre. De strålade samman med oss på Primark efter ca en timme, för vi hade inte hunnit så mycket längre. Till pappas skräck blev vi kvar där ännu längre, medan kidsen storshoppade. Och jag menar verkligen STORSHOPPPADE. Jag vandrade runt med Amelia sovandes/inte i en vagn och försökte hålla reda på alla på olika våningar, i provrum etc. Innan vi kom ut... Ojojoj! Vi kom till sist ut i alla fall, med massor av påsar och nöjda barn. Vi hann dock inte långt innan vi hittade en annan blingig butik där nästan alla handlade skor. Därefter blev det promenad i full hast mot Olles jobb, för att mötas upp för lite lunch på italienska stället Pulcinella. Olle hade varit där med jobbet och rekommenderade det för en billig storfamiljslunch, så vi vandrade in och fyllde på energin lite innan vi i rasande takt begav oss runt på sightseeing runt andra halvan av stan. 


Hela gänget på Pulcinella i valkval - vad fan ska man äta då?

Jag åt musslor, och de var mmmmumsiga!

Pappa käkade lammlever, serverad med ypperlig blomkålspuré som alla vi utan stal.
Jag tyckte lite synd om honom kanske, men inte nog för att sluta stjäla!

Vi gjorde den finare delen av Buchanan Street ned mot floden & kollade in arkitekturen på Prince's Galleries där Amelia vaknade till och ville leka med de andra barnen. Vi hann även in en sväng på diamantgallerian Argyll Arcade där vi så klart inte shoppade. St Enoch-gallerian var mer i vår prisklass, och där blev det shopping åt Eva, som var med pappa i himlen på Quiz. En fjärde klänning till bröllopet inhandlades minsann, och valångesten ökade möjligtvis...

Rea-diamanter någon?

Jennifer hamnade i himlen efter att pappa fick syn på chokladfontänerna på Thornton's och personalen hade ett gott skratt åt oss när vi tvärbromsade och bara stod och glodde... Vi kom till slut därifrån med en mugg dränkta jordgubbar och en smoothie åt Amelia, och vi hann med liiiiite mer shopping och stadstitt innan vi var tvungna att vandra tillbaka upp mot Bath St och stans bästa afternoon tea. Inte så poppis med "lång"-prommis bland kidsen, men jag tyckte att stapeln med afternoon tea vi fick var väl värt det (fast jag körde ju inte barnvagnen uppför).


Vit eller ljus? Så svårt! Och vilken fyllning?!

Fint porslin...

...och redig afternoon tea-stapel på Butterfly & Pig!
Ägg-mackan var helt magisk. Och tonfisken. Och...

B&P Tea Rooms, tack så mycket för maten - och för Marilyn Monroe-filmen i bakgrunden!

När vi fikat färdigt hade regnet kommit till stan och jag delade ut ponchos till höger och vänster (jag visste att de skulle komma till användning någon gång, inte bara ruttna på botten av handväskan!). Dumt nog delade vi på oss dock, och trots att några av oss bar väldigt färgglada ponchos hittade vi inte igen varandra på ett tag. Pappa, Mami, jag, Olle och Hampe vandrade runt i Buchanan Galleries och kollade på Lego och annat skoj medan vi försökte hitta Familjen Jennifer, men de hade begett sig mot Primark på Lindas missförstådda orders. Vi hittade dock ihop till sist, först vi med Linda och Daniel, och sedan allihopa med Jennifer & Co. Jag hade hunnit köpa bubbel-te (som Nancy introducerade oss för förra året på Dumpling Monkey. Ni vet, mjölkigt kallt te med bollar i!) på vägen också, och tvingade alla att smaka. Eva tyckte det var skitgott, men det var inte många andra som var fans. Speciellt som jag förutom honungsmelonen (som är en otroligt god smak) valde en annan med Matcha-te smak. Lite speciell...

Följ de gröna!

Efter att shoppat slut på oss delade vi på oss igen, den här gången för att gå hem och fräscha till oss/laga mat. Jag och Olle tog barnen på deras första tunnelbane-tur (och på väg hem blev det ännu mera shopping!), och föräldrarna kom efter i taxi för att återigen inta familjefest-middag hos Elgsons. 


Har man tråkigt innan middagen hos Elgsons blir man bombarderad med mina essäer och avhandlingar. Jag tänkte att någon kanske vill undersöka vad jag gör (eller åtminstone kolla på bilderna, jag har ju en ny serietidning om trypanosomer nu och den är skitbra. Jag är nördigt exalterad över den...).


Saras samlade verk, både skolarbeten, projekt och eget material till högstadie-föreläsningar.

Till middag blev det "Brinner" (breakfast-dinner). Vi laddade upp med olika grejer
 från marknaden: Emmas favorit rökta musslor, krämiga små vaktelägg som alla tyckte
 synd om/ville göra konstverk av, blodpuddings- och biffkorv (minns ni den - vi åt den
 förut Olle och jag: The Breakfast Banger!) och så klart: haggis! Den var mer poppis
 än väntat, även om PP-mackorna som gjordes även den middagen så klart
 slukades snabbast.

Pepprig höglands-ost.

Brakmiddag, med gott vin och något att mumsa för alla!
Fin avslutning på första hela dagen i Glasgow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar