fredag 8 juli 2016

Graduation Day III - Tapas och känsliga blommor

Efter att vi minglat klart på universitetet begav vi oss ut på upptäcktsfärd i West End, mest med fokus på mat. Det blev lite om och men och vandring, men till slut hittade vi in till Café Andaluz där parkerade oss för en tapas-lunch. Vi hade en väldigt stressad servitör som var lite smått otrevlig vissa stunder, men annars var allt bra, och maten var som vanligt gudomlig. Bara så svår att välja! Vi var dock en hel hög med folk, så vi fick nog det mesta från menyn på vårt bord att dela på, även om köttdelen av menyn var överrepresenterad. Alla beställde inte heller, vi delade och åt strategiskt för att orka examensmiddagen senare!

Familjen trodde att de skulle bli mördade när jag drog med dem in i en gränd,
 men Ashton Lane är ju en mysgränd!


Mami och jag unnade oss drinkar! Sangria till mig, och rosé till Mami, för det är vi värda.

Daniel fotade maten åt mig: calamari, friterade potatis- och kycklingkroketter,
 strimlad biffsallad...

...spicy kyckling, friterad kyckling och favoriten: varm getost med kryddig marmelad.

Jag lämnade min kåpa efter maten medan resten av sällskap sakteliga vandrade mot botaniska trädgården för en titt, och när jag lämnat alla delar fick jag en liten gåva: en påse och en (trumvirvel tack...): termosmugg. Woooohooo?

Påsar är alltid nice, men en termosmugg? Generöst...



Botaniska var som vanligt trevligt, fast det blommade inte speciellt mycket varken i eller utanför växthusen. Det var varmt och fuktigt där inne dock, skönt för mig som inte hade någon jacka annat än kåpan jag precis lämnat tillbaka. 


Allas klargula blomsterfavvis.


Mitt hår i en växt!


Favoriten bland växterna var nog ändå växten med blad som viker ihop sig bara man nuddar den.

Orkidéhuset.



Efter att vi kollat runt lite separerade vi; Linda & Daniel vandrade runt West End och hamnade på en billig pub där de satt tills de mötte upp oss på restaurangen, och jag tog med Mami, pappa & kidsen hem (via lååååååångpromenad enligt alla små trötta ben bakom mig). Hemma mötte vi upp Olle, fräschade till oss och snacksade innan vi begav oss ut igen, den här gången i taxi så att alla blev nöjda. 

Linda och Daniel tog en off-road tur i trädgården, nedför backen och längs med floden Kelvin. 



Linda hittade en kompis som gillade kokosflingor lika mycket som Linda själv!




Så nöjd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar