måndag 3 augusti 2015

Snudens besök i bloggfabriken Del 2 - Piroger & Pasta

Så var det lördag och Snuden och Benjamin begav sig ut på skoj på Glasgow Science Centre och IMAX-bion (där de såg Ant-Man, tydligen hyfsat bra) medan Nancy och Gits for till ett regnigt Edinburgh och Olle och jag stannade hemma och njöt av solsken och att kunna baka tillsammans (som vi så ofta gör på helgerna). Olle njöt lite extra för han fick titta på fotboll också (även om det inte gick så bra för våra Giffare...). 

Vad bakades då under dagen? Jo, här ser vi början till en pirogdeg...

...som till slut blev så här stor!


Olle stod för utbakningen och jag för fyllning.

Det blev gräddig tacofärs med ost i första satsen.





Andra omgången: potatis, ost & pesto. 



Sista degbiten redo.

Olle pillade fram andningshål med kinapinnar.

Sista omgången toppade vi lyxigt med ost och fyllde med tacofärs, soltorkad tomat-pesto och annat smått och gott.

Överbliven pizza till frulle & testning av olika nybakta piroger till
mellis och lunch? Olle var helnöjd!



Hela bunten.

De sista var godast så klart, med extra ost!


Det var nästan onödigt att vi paketerade och frös in, de flesta gick ut ganska omgående. Snuden och Benjamin
tog med sig en påse på dagsutflykt, Olle & Nancy mumsade till lunch flera dagar i rad och dessutom åts de till middag.
Dags att göra fler kanske?

När degandet var klart kladdade vi ned oss ytterligare och
rullade mintchokladbollar.

Så här fin blev torsdagens kvällskaka, bara att skära upp i munsbitar och servera!


Nutellamoussen hade jag förberett på morgonkvisten, med ett speciellt syfte i åtanke, nämligen att fylla
några fina skålar. Men inte vilka skålar som helst...


...utan chokladskålar!



När chokladandet var klart och fotbollen inte längre höll honom upptagen var det Olle tur att ta över köket igen,
den här gången för att segrosta en bit kött.


Man måste gnussa in smakerna!

Och se så fin den blev! (Även om den krympte lite...).

Sista punkten på köksagendan innan gästerna anlände tillbaka var att dekorera Gits's födelsedagstårta. 


Klassiskt svenskt, med kladdkaka, grädde & gubbar för ett indiskt födelsedagsbarn.

Till slut kom vi ut och fick njuta av solskenet!

Sköööööönt!

Efter vår prommis blev det en till vända på affären, mer alkohol skulle inhandlas!

Väl hemma laddade vi om för nästa vända i köket med chirre & Pimm's Ice Tea.


Så kom gästerna och Olle knäckte bubblet på en gång, dags att fira
våra gäster, födelsedagsbarn och andra finklädda varelser!




Snuden var jättefin och uppklädd, och vi kände oss mäktiga
skyldiga för att vi inte gick ut utan satt hemma där
ingen kunde se hur hon ansträngt sig (sorry Snudis!).

Benjamin (Mr Snuden) tillika finklädd.

Det skålades inte bara för födelsedagsbarnet utan även för detta nyförlovade par!

Pastan lät vänta på sig, så vi mumsade frukt medan vi väntade.


Pastatillverkning tar ju ganska lång tid, men det är väl värt det i slutändan. Den här gången försökte vi skynda oss och undvek ravioli-makeriet och svängde istället ihop en typ av cannelonigratäng.







Det var nog bäst att vi inte gick ut ändå, vi blev ganska redigt mätta på all mat och dessert, och dessutom är
det ju faktiskt roligt att stanna hemma och spela spel, där man får reda både ett och annat om sina motspelare.
Till exempel insåg vi att Snuden egentligen är ganska ond, bakom sin oskyldiga fasad.
Man tror att man känner någon alltså... Vi har ju till och med bott ihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar