tisdag 23 december 2014

Retroinlägg 6: Pendling

Min sista jobbvecka flöt på förvånansvärt bra, det gick äntligen framåt i mitt lilla experiment-moment som tagit för evigt, och det hjälpte nog också att jag bara jobbade halvdag på onsdagen, och att måndagen förgylldes av en jobblunch på Drouthys med Seb, James, Lucy och Laura (vi käkade haggisburgare och drack ett par muggar mulled cider innan vi gick tillbaka till labbet - båda smakade ren glädje!). Seb åkte hem senare den kvällen, och folk droppade sedan av allt eftersom resten av veckan, så det blev lugnare och skönare i labbet varje dag, och de som var kvar hade så klart humöret på topp. 

Vid den här julgranen sitter jag och väntar på tåget varje måndag morgon med
Olle, men igår slapp jag!

Bra start på jobbet när man kommer in på måndag morgon och det ligger
en Lindt-nalle och...

...små julostar på skrivbordet.

Jag var lite stressad i tisdags eftersom vi då hade vårt sista labbmöte, men det gick relativt smärtfritt, vi var inte lika många som vanligt, rummet var bokat efter oss så vi hade bara en timme på oss, och Dave var munter och föreslog att vi skålade i vitt vin över att vi överlevt året (tyvärr hade vi bara en flaska vitt som stått och samlat damm i labbet i ett år, det var inte speciellt gott alls...). 

Sista kvällen med brudarna spenderade jag i mitt nattsvarta rum (min taklampa är trasig) medan jag försökte hålla mig vaken så att jag skulle kunna ta ur och hänga min tvätt mitt i natten. Det gick sådär, jag slumrade till och vaknade runt 2 och fick traska ner och göra det halvt i sömnen...

Onsdagen var min sista dag egentligen, jag for hem vid lunchtid efter en stressig morgon (som i och för sig började bra, med julfrukost i köket med Bex då vi sa hej då till varandra och jag fick ulliga strumpor i julklapp). I Glasgow mötte jag upp Olle som haft sin sista tenta för året (så klart gick även denna prima, han var klar på en halvtimme) och så hämtade vi hem vår efterlängtade dator som spenderat veckan hos Apple på Buchanan St. 

Väl hemma blev det stressigt igen, onsdagen var nämligen dagen jag bjudit in till julfika för mina vänner, men det får ni höra mer om i ett separat inlägg.

I torsdags hoppade vi upp tidigt igen båda två, jag bestämde mig för att åka upp till Dundee över dagen ändå (och avsluta labbåret på ett bättre sätt än mitt stressade avsked dagen innan), men jag var tillbaka i Glasgow när Olle slutade jobba för dagen, och tillsammans for vi hem och lagade jultacos för att fira.

Vi vet att det egentligen ska vara på fredagar, men det blev torsdagstacos hos oss.

Olle kände sig extra lekfull och kreativ och spritsade ner ingredienser i sin
kycklingröra...


Som vanligt när vi äter tacos åt vi oss alldeles för mätta (och kladdiga), men
vi hade inget för oss i alla fall, så det gjorde inte så mycket.




Olle hade sin jullunch med obligatorisk ful juljumper
i fredags, så jag bjuder på en bild som avslut på det här
inlägget, hoppas det uppskattas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar