torsdag 4 december 2014

Rader från ett kallt och krispigt Skottland

Gud vad fint väder vi har i Skottland nu! Jag åkte igenom ett soligt och frostigt landskap med tåget från Glasgow till Dundee i morse, och sedan jag kom till kontoret har jag bara velat gå ut varje gång jag tittat ut genom fönstret! James är inne på min linje, han har varit ute flera svängar redan, men Seb tycker bara att det är kallt och hemskt. Pfff, det är fortfarande plusgrader ju, och solen skiner som aldrig förr. Härligt!

Det var lika bra väder i Glasgow igår, men Olle fick inte njuta så mycket, han hade nämligen sin första December-tenta på förmiddagen. Som väntat gick det prima, inga problem där inte! Nu är han hemma och är ledig hela veckan för att ladda om för nästa som kommer strax innan jul, närmare bestämt den 17/12.

Medan Olle satt och lekte sig igenom provpapprena igår rände jag runt i Glasgow och uträttade ärenden, det blev både besök till tandis och universitetet. Tänderna mådde bra och det var ingen kö på skolkontoret, så jag fick mina papper underskrivna och stämplade utan problem. Det är härligt när det flyter på!

Kvällen spenderade vi tillsammans, vi lyckades efter en del om och men (mest från min sida, jag var trött och hungrig = grinig och allmänt ovillig att delta i aktiviteter) ta oss ned på stan för att kika lite på julskyltningen på torget, mumsa mexikanskt på Pinto och sedan se den tredje delen av Hunger Games (andra gången för mig). Den är så nedrans bra!




Kladdigt, men ack så gott!


Vi hade bra förra veckan också, jag avslutade jobbveckan med champagne på firandet efter Anders PhD-examination innan jag kutade till tåget (som jag hann med den här gången) och när jag kom hem bjöds det både på lammkotletter, klyftpotatis och varma hallon med glass.







Lördag morgon bjöds det på mera godsaker, Olle och jag fick i oss en riktigt ordentlig frukost i form av hembakt bröd och äggröra innan det var dags att börja ta tag i dagen, och tur var väl det, för det dröjde ca 9 timmar innan jag fick käka igen!

Pepparkakslatte, mandariner, hembakt bröd och äggröra, det står man sig nästan 9 timmar på!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar