fredag 4 juli 2014

Sena kvällar & långa kontrakt

Det är tidig morgon i labbet idag, jag kom hit vid halv åtta för att ladda en gel och nu sitter jag och väntar på att den ska gå klart så att jag vet vad jag ska göra resten av dagen, beroende på hur gelen ser ut... Det är helt tomt här så när som på mig och Dianbo, precis som igår kväll när jag lämnade labbet vid åttatiden. Min produkt syntes inte bra nog på gelen jag satte upp igår morse, så jag var tvungen att sätta upp en ny "klipp-reaktion", och som jag nämnt tidigare måste de inkuberas i ca 5 timmar. Så, jag underhöll mig själv med att gå på visningar istället. På förmiddagen sprang jag fram och tillbaka två gånger till samma visning (mäklaren missade vilken tid det var först), men det gjorde inte så mycket då huset bara ligger 5 minuter från universitetet. 

Det är ett hus med 6 rum som alla är tagna (utom det jag tittade på så klart) av endast tjejer, och man får flytta in i början av Augusti. Det är englasade fönster på bottenvåningen, men rummen var hyfsat fräscha, köket är gigantiskt och det finns en liten trädgård, och även om huset från utsidan, framsidan och baksidan inte ser så fräscht ut så gillade jag det. Mitt rum ligger på övervåningen med snedtak och takfönster, så det var väldigt ljust och fint. Jag gillade mäklaren och priset är dugligt (jag har blivit tvungen att höja min budget ordentligt, det finns ingenting här - om man inte vill bo i ett otrevligt kvarter i en unken lägenhet med konstiga sambos). Det bästa är nog dock att jag kan skriva på ett kontrakt till April, de flesta andra vill ha 12-månaders kontrakt, och det känns lite väl dyrt och onödigt... 

Igår kväll innan jag gick tillbaka till labbet och tog hand om min reaktion (jag tänkte ladda en gel igår, men Seb hade använt den sista och inte gjort en ny, så jag gjorde bara en ny, la tuberna i frysen och knatade hem) såg jag en ny del av Dundee när jag besökte (till mina stackars fötters och knäns förskräckelse) Hilltown. Dundee går väldigt mycket uppför när man kommit en liten bit ifrån floden och centrum, och jag hade nya skor så det blev rediga skavsår innan det var klart, men jag hittade (trots brist på karta) så småningom om till lägenheterna jag skulle se. 

Den första delades med PhD-studenter och var som ett radhus med olika rum i ett väldigt fint område. Rummet var OK med hyfsad hyra och huset med trädgård var väldigt modernt och fint, men de skulle prompt ha 12-månaders kontrakt. Den andra lägenheten låg ännu högre, men jag tog mig dit också, och irrade runt i en förvirrande labyrint av lägenhetshus innan jag hittade rätt och bemöttes av 4 skällande små hundar innanför dubbla grindar, och två sega katter. 

Rummet var väldigt fint, men badrummet och köket var små båda två och de två vardagsrummen var överfyllda med grejer och djur. Den äldre damen som hyrde ut rummet var väldigt positiv och snäll, hon hade varit pilot i det brittiska flygvapnet, och pratade en väldig massa om ditten och datten innan vi skildes åt. Hyran var ungefär lika som de andra, men det tar ca en halvtimme att knata till jobbet och jag föll ändå lite för snedtaksrummet igår... Jag vet inte varför, kvällsvisningarna hade fräschare kök och så, och rummen var bra, men jag gillade den första lägenheten. Dock måste en ny madrass inhandlas, sängen såg inte skön ut!

I onsdags blev det också en visning, en riktigt fin lägenhet i samma hus som jag tittade förut (och verkligen gillade både lägenheten, läget och sambon - men 3 extra månadshyror stod i vägen) på samma gata som jag bor på nu, bara 1 minut från mitt rum. Jag älskade lägenheten och läget, men jag fick inte träffa sambon och så klart är det också ett 12-månaders kontrakt. Det är inte alls speciellt lika lätt att hitta lägenhet här som jag trodde... 


Efter visningen gick jag tillbaka till jobbet, lite deppad över min situation (jag vill gärna ha något fixat innan jag far på semester, eftersom jag måste ut ur mitt rum här strax efter att jag kommer tillbaka) och där blev jag genast uppmuntrad av Seb och Lucy, som övertygade mig att gå tidigt ifrån jobbet och hänga med dem, Anna, Craig och Gillian på kvällsmarknad på en bondgård utanför St Andrews. Vi tittade på Highland Cows, drack G&T och lokalbryggt öl, kikade i marknadsstånd uppställda i en gammal lada som till vardags agerar som steakhouse-restaurang och bytte in våra travar av inköpta matbiljetter mot smaskiga smårätter tills allt kändes mycket bättre!


Härligt att vara ute på "landet".



Första stoppet - G&T.


Lucy och Seb smakar whisky.

Kocken hade en del att göra under kvällen...

Matladan.

Hemgjorda marshmallows.

Lokalbrygd från Eden Brewery.

Underhållningen.

Bondgårdens grönsaker.




Anna käkade en strut med pommes.

Vi smakade på sylt och marmelad på himmelska hemgjorda havrekex.



Vi doppade i mumsiga såser.


Vi fick reda på en massa saker om chilli från en representant från Skottlands enda chilligård
- Chillilicious.

Vi blev redigt dammiga!

Seb och Anna tvingade i sig peanut butter chocolate tarte och var sedan gröna i ansiktet
på bussen hem.

Jag fick en matbiljett över.

Jag plockade med mig lite recept också.




Jag kanske inhandlade några whisky-baserade livsmedel...

...samt en liten burk chilli-chutney!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar