tisdag 15 juli 2014

Glasgow - Söderhamn

Vi for till Sverige för en vecka sedan ganska precis, men jag har inte hunnit uppdatera bloggen alls sedan dess, så mycket skoj har hänt! Nu när jag har lite tid tänkte jag att jag skulle ta det från början:

I måndags rände jag på stan som sagt, jag handlade en del, fick en diagnos på datorn (inga större problem) och skrev under kontrakten för nya rummet i Dundee. Hemma städades det sedan en del och förbereddes för resan, vi (= jag) packade traditionsenligt om allting hundra gånger av ren nervositet och det blev inte sängläge förrän runt tolvsnåret då vi kom hem efter att jag tvingat ut Olle på en sen springrunda eftersom jag var nervös över resan.

Som vanligt sov jag skitdåligt fram till det att jag gick upp tidigt vid 6 också, och jag hade nog packat om min väska 700 gånger till om jag inte haft en lång och mycket trevlig Skype-dejt med Kauk från andra sidan jorden att fokusera på. Som det var nu skypade vi tills det var dags att klä på sig och Olle slapp min resestress i alla fall den morgonen.

Vi for från lägenheten till flygplatsen vid halv 9 och där jag allt smidigt med väskor och säkerhetskontroller, så det blev en lång väntan på flyget, men Olle och jag underhöll oss med att lyssna på mina parasit-podcasts, så nu kan Olle allt man någonsin vill veta och mer om vissa parasitmaskar (och mer!).

Jag kan även just nu meddela att här dog min dator och jag hade inte kopierat all text jag skrivit efter detta, eller sparat inlägget då jag inte hade Internet i, så jag är hyfsat irriterad nu! Alla bilder måste dessutom laddas upp igen. Vilken härlig start på morgonen!

Flyget till Amsterdam gick hyfsat bra, vi mumsade chips och juice och lyssnade på mer podcasts, men fick sedan göra en snabb power-walk genom Schiphol (med mycket svordomar och elakt blängande från mitt håll på folk som inte ville flytta sig) till nästa flyg då vi bara hade 40 minuter på oss eftersom vi var sena från Glasgow (de var tvungna att tanka planet manuellt). Med hjälp av en snäll tjej som lät oss gå igenom prio-kunskön i pass- och säkerhetskontrollen med några andra stressade svenska resenärer hann vi i alla fall till vårt plan i tid. Resan därifrån var härligt stressfri, vi mumsade ostmacka och lyssnade på ÄNNU mer podcast och vips så var vi framme i Stockholm. Här blev det dock lite jobbigt...

Sverige!

Efter den pärsen på Arlanda gick allt dock som smort, vårt bagage kom utan problem, ingen stal det, och vi kunde flämtande gå till SkyCity i lugn och ro, sökandes efter en skuggig bänk att spendera 2 timmar på i väntan på tåget från Arlanda hem (vi var lite väl välklädda när vi kom till varma sommar-Sverige). 


Man måste dricka mycket när man kommer hem till varma
Sverige...

...speciellt om man är varmt klädd i hemmagjord kilt och
svarta strumpbyxor!

Vi hittade en något sval bänk i skuggan utanför SkyCity.


Olle var nöjd med att vara hemma i Sverige!

Tåget var lite försenat, men annars gick allt bra, vi kom hem helskinnade på kvällskvisten och spenderade kvällen med att springa oss svettiga med Ceazar när vi lekte på gräsmattan och sedan bjöds på pizza framför den chockerande Tyskland – Brasilien semin också minsann. Härligt härligt!


Svensk pizza!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar